Dolský mlýn | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Dolský mlýn

Foto: .

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Vydejte se do pohádky nejen pro krásu tohoto místa, ale také proto, že se zde natáčela slavná pohádka Pyšná princezna. Hluboké skalní údolí řeky Kamenice Vás ohromí. Tuto historickou památku nejvíce proslavila legendární pohádka Pyšná princezna, právě zde se točily některé filmové scény. Dříve to byl jeden z nejzachovalejších vodních mlýnů v Čechách. Nové občanské sdružení postupně opravuje celou stavbu. Zatím tu najdete romantická kamenná torza mlýnu vprostřed hustých lesů. Rovněž okolní lesnatá krajina je velmi romantická a láká k dalším výletům. V průběhu 19. století zde bylo docela rušno, spustil se totiž provoz lodiček po Ferdinandově soutěsce, jež měla výstupní stanici u Dolského mlýna. Stál tu také oblíbený výletní Hostinec u Dolského mlýna. V roce 2008 se zde točila další pohádka s názvem Ztracený princ. K Dolskému mlýnu se dostanete pěšky nebo na kole po cyklistické značce 3076 z Růžové od kostela sv. Petra a Pavla, kde pohodlně a zadarmo zaparkujete své auto a po žluté turistické značce z Jetřichovic a Srbské Kamenice. V okolí Dolského mlýna se skrývá mnoho romantických cest a míst, kam se vydat. Jedním z těchto míst je Růžovský vrch, který v krajině nelze přehlédnout, stačí se vydat po Naučené stezce Růžová a modré stezce. Ukazatel "Pod Růžovským vrchem" vás pak upozorní na odbočku po žluté stezce, po které se lze vrátit zpět k Dolskému mlýnu. Doporučujeme při cestě zpět nevynechat ani Kamenickou vyhlídku. Z obce Jetřichovice je to na Dolský mlýn cca 3 km.

> Otevírací doba

volně přístupné

> Kontakt

Kraj: Ústecký kraj
Město: Jetřichovice
Ulice: Dolský mlýn

> Komentáře