Muzeum egyptské princezny Hereret | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Muzeum egyptské princezny Hereret

Foto: Archiv Muzea Moravská Třebová

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Nechte se zlákat na cestu kolem světa. Zcela unikátní expozice Muzea v Moravské Třebové Vám takové putování umožní. Zažijete vzrušení z poznávání dalekých krajů společně s cestovatelem Ludwigem Holzmaisterem. Uvidíte unikátní historické sbírky, které si někdejší mecenáš muzea přivezl ze svých cest. V expozici se setkáte s předměty z Indie, Barmy, Tibetu či Japonska. Raritou jsou čtyři samurajské meče, jeden dokonce s čepelí z 15. století, které ochraňuje japonský mnich Komusó. Vrcholem vašeho zážitku bude setkání s egyptskou princeznou Hereret, která žila před bezmála třemi tisíci lety. Díky počítačovému tomografu a 3D technologii spatříte její skutečnou podobu. Jde o první mumii v České republice, u které odborníci provedli 3D vizualizaci. Unikátní interaktivní a multimediální expozice, oživená zvukovými efekty, vám nabídne neopakovatelný zážitek. Mumie princezny Hereret je skutečnou nefalšovanou egyptskou mumií a to včetně sarkofágu. Je nejcennějším exponátem unikátních sbírek moravskotřebovského muzea.

> Otevírací doba

9:00 - 12:00
13:00 - 16:00
pozor: sezonní otvírací doba

> Kontakt

Kraj: Pardubický kraj
Město: Moravská Třebová
Ulice: Svitavská 18
Telefon: 461 544 285
E-mail: [email protected]

> Komentáře