Venkovní zážitková hra Pozvání od Keltů | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Venkovní zážitková hra Pozvání od Keltů

Foto: Luboš Pavel

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Zábavná stopovací hra pro celou rodinu. Čeká na vás putování za Kelty, prapředky naší vlasti. Nejstarší a zároveň největší opevněné keltské hradiště neboli oppidum je Závist u Zbraslavi. Cestu zvládnete bez problémů do tří hodin. Potřebujete pouze plán hry, který získáte na webu pořadatele. Po cestě luštíte zprávy, hledáte listiny v kořenech stromu, podle znamení určujete správný směr. Úkoly jsou jednoduché a zvládne je každý. Náročnost cesty je pro děti od tří let. Vyrazit můžete kdykoli sami s plánem hry. Plán hry ve formátu PDF můžete mít v tabletu, telefonu nebo si ho vytisknout.  Pravá stopovačka hlavně obsahuje požadavek najít správný směr. K tomu jsou v největší možné míře využity znamení, vyskytující se přirozeně po cestě. K určení směru je třeba trochu všímavosti, logiky, důvtipu. Příběh má své vyústění, pointu, překvapivé odhalení. Odměnou z absolvování hry má být pro děti i rodiče výprava do míst, která jsou sama o sobě krásná, zajímavá a dobrodružná, a výprava zajímavější a napínavější než jen sledování žluté či modré turistické značky. Příběh Přijmete pozvání od samotného keltského náčelníka na velkou hostinu? Kdo by odolal takovému pokušení? V hlubokých a obávaných končinách Hercynského hvozdu, v odlehlém a zapomenutém kraji mocného kmene Bójů, na úpatí pohoří kanců zvané Azavit, kudy vede obchodní stezka mezi bohatými oppidii podél líné, ale na ryby bohaté řeky Vltavin, leží největší keltské oppidum, kterému vládne mocný král Bugalos. Když se král doslechl, že cestujete kolem jeho sídla do vzdálených Sudet, zaradoval se a pozval vás na velkou hostinu, kterou Keltové rádi vystrojují při každé příležitosti. Proto se na odmítnutí návštěvy pohlíží jako na zmaření velké oslavy hojnosti, radosti a přátelských úmyslů. Možná také král Bugalos tajně doufá, že mu na zpáteční cestě přivezete ze Sudet (což znamená les kanců) jednoho nebo dva statné divočáky, jako odměnu za jeho nynější pohostinství. Start Tato hra začíná v Břežanském údolí na úpatí vrchu zvaného Závist. Můžete zaparkovat u minizoo, kousek od železniční stanice Praha-Zbraslav. Na konci mostu Závodu míru je také zastávka autobusu 165. Hra začíná v minizoo, kterou si prohlédnete, a pak pro vás bude hračkou splnit první úkol. První úkol V malé domácké ZOO, kde začínáme, se dozvíte, kde je vstup na keltské území. Projděte si všechny kotce zvířat nacházející se napravo od cesty, kterou jste sem přes malý mostek přišli. Pozorně si prohlédněte latinské názvy zvířat. Najděte zvíře, které se jmenuje Capreolus capreolus. Musíte se dostat na cestu skrytou v úžlabině, která vede nahoře za ohradou tohoto zvířete. Najděte ji, to je ta správná, tajemná a začarovaná cesta, kterou nikdo jiný nezná a nevidí. Po ní se dostanete až nahoru na keltské hradiště.

> Otevírací doba

dle programu

> Kontakt

Kraj: Středočeský kraj
Město: Dolní Břežany
Ulice: Břežanské údolí 26
Telefon: 776003711
E-mail: [email protected]

> Komentáře