Sokol otevře Tyršův dům veřejnosti v rámci festivalu Open House 2018 | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Sokol otevře Tyršův dům veřejnosti v rámci festivalu Open House 2018

Foto: -

> Termín

19.05.2018 - 20.05.2018

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Tyršův dům na pražském Újezdě se společně s Michnovým palácem otevře o víkendu 19. – 20. května v rámci festivalu Open House Praha 2018 veřejnosti. Umožní to Česká obec sokolská, která má v objektech své sídlo. Na návštěvníky těchto kulturních památek budou čekat komentované prohlídky a v případě hezkého počasí i pobyt na střeše v bývalých slunečních lázních. Sokolové tak přispějí k oslavám stoletého výročí vzniku Československa, s nímž je Sokol i budova Tyršova domu neodmyslitelně spjata. Sokolský areál na Malé straně se začal rodit v roce 1921, kdy město Praha prodalo ruinu Michnova paláce Československé obci sokolské, která následně provedla přestavbu podle projektu architekta Františka Krásného. Kolmo k hlavnímu traktu barokního paláce byl přistavěn Tyršův dům, nový objekt s velkou tělocvičnou ozdobenou reliéfy se sokolskou tematikou, ke které přiléhaly šatny a umývárny. V objektu se nacházely kuchyně, jídelna, výstavní síň i další ubytovací prostory. Ve sklepech pod tělocvičnou byl vybudován dvacet metrů dlouhý plavecký bazén, nejstarší krytý bazén v Praze. V roce 1990 byl areál v restituci navrácen České obci sokolské, které patří dodnes. Michnův palác je unikátní barokní památkou, která svým odkazem na architekturu římských paláců v Čechách téměř nemá obdoby. Česká obec sokolská ji převzala po více než stoletém užívání rakouskou armádou jako ruinu a podařilo se ji díky náročné rekonstrukci zachovat co nejvíce historických prvků. „Zveme návštěvníky k prohlídce obou našich objektů, určitě stojí za to. Podívají se samozřejmě i do prostor, které veřejnosti nejsou běžně přístupné. K nejzajímavějším budou patřit sluneční lázně, které byly na střeše Tyršova domu v provozu za první republiky. Pokud to počasí umožní, určitě povede prohlídková trasa i tam,“ říká starostka České obce sokolské Hana Moučková.

> Otevírací doba

dle programu

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 1 - Malá Strana
Ulice: Újezd 450/40
Telefon: 257 007 111
E-mail: [email protected]

> Komentáře