Oživené pevnosti | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Oživené pevnosti

> Termín

07.04.2018

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

S počátkem dubna začíná turistická sezóna. Otevírají se hrady a zámky, ale také technické památky. Pokud vám zima přišla dlouhá a vy už se nemůžete dočkat prvního jarního výletu, zveme vás do Šatova. Zdejší Areál československého opevnění, který je pod správou Technického muzea v Brně, láká k návštěvě celou sezónu, ale v sobotu 7. 4. 2018 tu zažijete mnohem víc. Při akci „Oživené pevnosti“ vypukne v areálu čilý ruch. Milovníci militárií budou moci obdivovat vojenskou techniku a prezentace klubů vojenské historie. Pro děti jsme připravili stanoviště se Šroubkem a Matičkou, kde si vyzkouší svou kondičku i znalosti. Čeká je např. překážková dráha, poznávání zbraní a techniky, práce s tajným inkoustem, puzzle nebo zkoušení uniforem. Kromě muzea a historických klubů se na aktivitách podílí také místní sbor dobrovolných hasičů a Správa nedalekého Národního parku Podyjí. Při hře na špióny děti budou moci prokázat odvahu a bystrost při plnění tajných úkolů a luštění šifer. Atraktivní je také ukázka výcviku psů v podání členů Kynologického klubu. Ve správě muzea si můžete prohlédnout pěchotní srub MJ – S3 Zahrada, který bude oživen vojenskou posádkou Československé lidové armády. Novinkou letošní akce je zapojení sousedního objektu, pěchotního srubu MJ – S4 Zatáčka, který je v rukou klubu vojenské historie ROTO Chvalovice a otevírá se jen ve vybraných termínech. Co mají oba sruby společného a čím se naopak liší? Obrázek si udělejte sami. Ke srubu Zatáčka se můžete vydat buď pěšky po vyznačené cestě (cca 3,5 km) nebo využít speciální autobusové linky. *Areál čs. opevnění v Šatově (pěchotní srub MJ – S3 Zahrada) -10–17 hod - Vstupné jednotné 25 Kč - V průběhu akce neprobíhají prohlídky s průvodcem. K dispozici je tištěný plánek s popisem, ve srubu působí vojáci ČSLA (Klub vojenské a policejní historie Československo), kteří ochotně zodpoví vaše dotazy. Prohlídka je tak vhodná i pro rodiny s dětmi, sami si určujete dobu, jak dlouho se ve srubu zdržíte, děti můžete zapojit do práce s plánkem. * Pěchotní srub MJ – S4 Zatáčka - 10–18 hod - Vstupné dobrovolné, prohlídky se členy klubu ROTO Chvalovice průběžně Zdarma autobusová linka Znojmo – Šatov – Chvalovice (odbočka ke srubu MJ – S 4) a zpět

> Otevírací doba

10:00-17:00

> Kontakt

Kraj: Jihomoravský kraj
Město: Znojmo
Ulice: Areál čs. opevnění v Šatově (pěchotní srub MJ – S3 Zahrada), Pěc

> Komentáře