Zahájení lodní dopravy na Brněnské přehradě | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Zahájení lodní dopravy na Brněnské přehradě

> Termín

14.04.2018

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Letošní 72. plavební sezóna lodní dopravy DPMB na Brněnské přehradě bude zahájena v sobotu 14. dubna 2018 v 10.00 hodin. Slavnostní sezónu zahájí nástupem kapitáni lodí, v 10:30 se koná odjezd na první vyhlídkovou plavbu a od 11:30 už startují pravidelné plavby podle jízdního řádu. Pravidelná přeprava probíhá na trase Bystrc – Rokle – Hrad Veveří – Veverská Bítýška a zpět. Jízdenky je možné zakoupit v přístavišti Bystrc, případně na palubě lodi. K dispozici jsou i tzv. pojízdné vstupenky, které kombinují plavbu lodí a návštěvu např. hradu Veveří, Zoo Brno, hradu Špilberku, zábavního parku Permonium či vědeckého parku VIDA. A dokonce není nutné absolvovat oboje v jeden den, jízdenka platí po celou plavební sezónu. Mimo plavební řád je možné si některou z lodí pronajmout pro soukromé účely, např. pro pořádání oslavy či firemního večírku (tel.: 546 210 080). Charakteristickým znakem provozu lodí na Brněnské přehradě je elektrický pohon. Tato skutečnost má značný ekologický význam, neboť je účinným opatřením proti znečišťování vodárenské nádrže pro Brno ropnými produkty a přispívá k čistotě ovzduší a snižování hlučnosti v rekreační oblasti města Brna. Lodní park se skládá z jedné jednopalubové lodě a pěti dvoupalubových lodí. V plavební sezoně, od dubna do října, funguje pravidelnou linkovou dopravu z Brna – Bystrce do Veverské Bítýšky. Celková plavební dráha je necelých 10 km dlouhá. Lodě ji ujedou za 70 minut. Během plavby uvidíte celé jezero, úzkou skalní soutěsku, hrad Veveří a v užší horní části nádrže spoustu vodního ptactva.

> Otevírací doba

od 10:00

> Kontakt

Kraj: Jihomoravský kraj
Město: Brno
Ulice: Přístaviště Bystrc

> Komentáře