Zahájení sezóny parku Mirakulum | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Zahájení sezóny parku Mirakulum

> Termín

14.4.2018

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Po zimní pauze se Park Mirakulum znovu otevře v sobotu 14. dubna. Pro svou už šestou sezonu park opět přichystal řadu novinek, takže si na své přijdou nejen ti, kdo v něm ještě nikdy nebyli, ale i ti, kteří do Milovic míří pravidelně. Po předchozích letech, které byly ve znamení velkého budování, se pracovníci parku letos zaměřili hlavně na zvýšení návštěvnického komfortu. Největším hitem a absolutní bombou je propojení Lesního města a Lanového centra. Lesní město patří k největším atrakcím Mirakula. Mezi vzrostlými stromy tu stojí několik věží a děti i jejich rodiče se tu mezi nimi můžou procházet vysoko nad zemí po lanových stezkách a visutých můstcích. Na dohled od Lesního města je pak Lanové centrum, které se řadí k největším v republice. Tato dvě místa se propojila 65metrovým bludištěm, které vede korunami stromů a vytvořila se tak téměř nekonečná zábava pro ty, kteří se nebojí pohlížet na svět z výšky. Vylepšení se dočkal i hrad s podzemními chodbami, jenž je dominantou parku od samého počátku. Přibylo do něj několik dalších nerezových tunelů, které doplnily schodiště, můstky, žebříky a skluzavky. Všech osm věží je teď propojeno v několika úrovních a hrad, který tak získal svou definitivní podobu, funguje jako mohutná adrenalinová průlezka. Velkou pozornost mirákulovští před letošní sezonou věnovali restauracím a dalším místům s občerstvením. Největší novinkou je v tomto směru terasa u občerstvení Rychlovky. Kávu a zákusek nebo limonádu si tak můžete vychutnávat s výhledem nejen na hrad, ale i do habrového labyrintu – mimochodem, stromy v něm zase o kousek povyrostly. Kapacita terasy je 200 míst a kromě návštěvníků se tu zabydleli také tři obrovští dřevění draci s třímetrovými hlavami. Pocházejí z autorské dílny naší dvorní výtvarnice Lucie Kozelské. Některé letošní změny jsou sice na první pohled méně viditelné, ale o to více oceníte jejich funkčnost. Jejich cílem totiž není ohromit, ale zvýšit pohodlí pro návštěvníky Parku. Takže došlo třeba na zpevnění cest, které jsou díky tomu nejen schůdnější, ale hlavně méně prašné. V parku také přibylo asi 60 stromů, které budou v budoucnu poskytovat stín i tam, kde dosud chyběl. Maminky s miminky mají nově k dispozici místnost s veškerým zázemím pro kojení a přebalování. Je poblíž občerstvení Hotovky U hodin. V dubnu bude Park Mirakulum otevřený pouze o víkendech, 28. dubna proběhne v parku a na nedalekém tankodromu tradiční Tankový den. Vstupné pro letošní rok zůstává beze změny.

> Otevírací doba

od 10:00

> Kontakt

Kraj: Středočeský kraj
Město: Nymburk
Ulice: Topolová

> Komentáře