Velikonoční městečko Frýdek Místek | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Velikonoční městečko Frýdek Místek

> Termín

29.03.2018-31.03.2018

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Na konci března už je ve vzduchu cítit jaro. Přijďte ho přivítat do Velikonočního městečka na náměstí Svobody v Místku. Čekají vás tradiční trhy s rukodělnými výrobky a pochutinami všeho druhu, workshopy a dílničky, dětská divadélka a bohatý hudební program s folklórním nádechem. Letos budou součástí Velikonočního městečka nejrůznější workshopy a dílny. Zkušení řemeslníci předvedou pletení pomlázek a košíků, vyřezávání ze dřeva, či předení a tkaní vlny. Pro děti budou připraveny výtvarné dílničky, ve kterých si vyrobí velikonoční dekorace. Kdo bude mít chuť se krásně ozdobit, zkusí oblíbené malování na obličej, tentokráte inspirované jarem a Velikonocemi. Na náměstí bude tradičně také ohrádka se zvířátky. Velikonoční městečko na tři dny zaplní stánky s různým tradičním zbožím, domácí gastronomií a ručně vyráběným sortimentem. Na každý den je pro děti připravena jedna divadelní pohádka. Kromě divadélek pro děti bude na pódiu bohatý hudební program, který se ponese hlavně v duchu folklóru. Ve čtvrtek bude pódium patřit valašské lidové hudbě. Postará se o to cimbálová muzika Úsměv. Na ni naváže legenda české folkrockové scény, kapela Fleret se Zuzanou Šulákovou, dcerou slavné Jarmily Šulákové. Frýdecko-místeckou scénu v pátečním programu zastoupí indie-folková hudební skupina Hrozen. O pátečním poledni zazní náměstím zpívané pašije v podání spojených schol farnosti Frýdek. Do dob gotiky a renesance návštěvníky městečka zavede hudba historického souboru CALATA. Podvečer bude patřit cimbálovým muzikám Slifka z Frýdku-Místku a Friš z Ostravy. Den uzavře vystoupení dětského folklórního souboru Ostravička. Sobotní program bude žánrově pestrý. Dopoledne zahraje energickou muziku na pomezí swingu, latino a jazzu kapela HTK Band. Odpoledne návštěvníci městečka zjistí, co znamená spojení secesně-folkové duo dvojice Kaspar Melichar. I v sobotu se potěšíme poslechem tradiční cimbálovky, tentokrát v podání cimbálové muziky Kotci z Čeladné. Na folk-rockovou strunu pak přítomné naladí stálice frýdecko-místecké scény kapela F-M band a program celého Velikonočního městečka nakonec uzavře hudební soubor BraAgas, který se zaměřuje na lidovou historickou hudbu. Na všechny koncerty, dílny a atrakce je vstup zdarma.

> Otevírací doba

Dle programu

> Kontakt

Kraj: Moravskoslezský kraj
Město: Frýdek- Místek
Ulice: náměstí Svobody

> Komentáře