Dračí setba - Zimní bitva letos již popatnácté! | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Dračí setba - Zimní bitva letos již popatnácté!

> Termín

13.1.2018

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Dětský kroužek historického šermu Tesák pořádá v sobotu 13. ledna zimní bitvu! Nácvik na tradiční fantasy bitvu začne ve 12 hodin. Od 14 hodin vypukne bitva na Rytířském hradišti v Městských lesích Hradec Králové. Těšit se můžete na bitvu barbarů a rytířů nebo také souboje "Kruh zrady". Dračí setba 2018 Před hradem je tržiště ze čtyř stánků (látky, svíčky, košíky, nálevna), u mostu vpravo hranice s kůlem, vlevo koš s hořícím dřevem. 1)Před hradem stojí zemský správce Posadov s paladinem, spoutanou čarodějkou a celým rytířským vojskem. Přichází náčelník s barbarským vojskem a chce propuštění čarodějky, zemský správce odmítne, barbaři zaútočí, ale jsou rozprášeni a zahnáni. 2)Čarodějka je připoutána ke kůlu a chystá se její upálení (příchod vojáka s pochodní). Z lesa přicházejí vikingové se stany a vedou dialog s Posadovem o tom, že se tady usídlí. Čarodějka volá, že vikingům kouzlem zajistí nezranitelnost, když ji zachrání. Vikingové postaví jeden stan před příkop nalevo od mostu vchodem ke hradu a s druhým zacouvají vchodem k hranici. Vyvolají hádku s houfcem pana z Mečkova, během které jeden odpoutá čarodějku a zavede ji do stanu, na kůlu visí její plášť. Vikingové jsou zahnáni a prchají se stanem za most vlevo. 3)Voják s pochodní zjistí, že čarodějka zmizela, Mečkov vyráží za Vikingy, pobijí je i s čarodějkou a vrátí se pochlubit paladinovi, ten je zchladí, že čarodějku nelze zabít ocelí. Z lesa vyrazí barbaři, střetnou se s rytíři a v polní srážce jsou opět zatlačeni do lesa. 4)Čarodějka obživne a udělá kouzlo, ze stanu vyrazí trpaslíci, zplundrují a zapálí tržiště. Při pokusu od průnik do hradu jsou odraženi paladinem. 5)Paladin vede výsměšný dialog s čarodějkou o nezranitelnosti osvoboditelů, ona oživí Dračí setbu, paladin rohem přivolá rytíře a všichni se stáhnou do hradu. 6)Útoky na hradby se střelbou, odraženy. 7)Náčelník požádá čarodějku o proražení brány do hradu, ta vyšle Dračí setbu, která se pomalu probojovává dovnitř. Zastaví je paladin kouzelnou vodou z hraní studny ve věži. 8)Čarodějka vyšle trpaslíky prokopat se do hradu a okouzlí jim náčiní, vyrazí do jeskyně a začnou kopat (dýmovnice). 9)Útoky na hradby, výpad rytířů, polní srážka, oddělení vojsk. 10)Předstoupí Dračí setba s čarodějkou a Dobřenice s paladinem. Dobřenice se rozestoupí a paladin se chystá znovu zahnat Dračí setbu, ta se také rozestoupí a čarodějka kouzlem vyrazí paladinovi kotlík s vodou. Ten zařve, že dojde pro další kouzelnou vodu do studny ve věži a odchází do hradu. 11) Dračí setba pobije Dobřenice a barbaři zatlačí rytíře (zasažení umírají) do hradu. 12)Trpaslíci obsadili věž se studnou, Posadov vyjedná svobodný odchod za truhlu zlata, náčelník přijímá. Z hradu vychází zbytek rytířského vojska s nosítky s paní z Posadova, ta u diváků sestoupí z nosítek, takže se ukáže, že sedí na truhle, zatímco u hradu Dračí setba mává prázdnou truhlou

> Otevírací doba

12:00 - 16:00

> Kontakt

Kraj: Královéhradecký kraj
Město: Hradec Králové
Ulice: Rytířské hradiště v Městských lesích

> Komentáře