Panenky Barbie - výstava v Muzeu Litovel | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Panenky Barbie - výstava v Muzeu Litovel

> Termín

12.11.2017-05.02.2018

> Hodnocení

5  (1x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Výstava návštěvníkům přibližuje jedinečný fenomén panenky Barbie od světoznámé značky Mattel. Výstavu můžete shlédnout v otevírací době muzea až do 5. února 2018. K vidění jsou nejen klasické, v prodeji dostupné panenky na hraní z různých let, ale také limitované kusy ze sběratelských edicí, porcelánové panenky, středně velké až 90 cm vysoké Barbie, se kterými se jinde běžně nesetkáte. Celá kolekce pochází z neuvěřitelné sbírky paní Miluše Rejkubové-Lublinerové z Krnova. Sbírka čítá přes 1500 kusů hraček i příslušenství. Tvoří ji Barbie z mnoha různých časových období, což umožňuje zachytit vývoj obličeje, tělesných proporcí i způsobu oblékání panenky. Na výstavě je představena zhruba polovina sbírky. Zastoupeny jsou nejstarší panenky vyráběné úplně na počátku výroby v roce 1959. Jde tak na nich vidět i vývoj, jak se panenky postupně vypracovávaly, na počátku ještě nebyly tak dokonalé. Na výstavě jsou prezentovány i takzvané krabičáky, jsou to panenky, které se nevybalují, mají honosné obleky. Nechybějí ani panenky se známými obličeji, jako je anglický pár William a Kate či Marilyn Monroe. Výstava představuje i přehlídku ošacení. Barbie si totiž za svůj život oblékla téměř miliardu různých druhů šatů od věhlasných návrhářů jako Gucci, Versace, Vera Wang, Dolce & Gabbana či Givenchy. Vystaveny jsou například nádherné toalety s polodrahokamy od Swarovskiho. Panenka Barbie letos oslavila 58. narozeniny, pochází od amerického výrobce hraček Mattel. Její postava za tu dobu prošla vývojem od dlouhonohé blondýnky k hračce s různými odstíny pleti, druhy účesů a oblečení i s různými tělesnými proporcemi. Je k dostání ve 150 zemích a každou vteřinu se údajně prodají tři kusy této hračky. Barbie se stala inspirací pro mnoho písní i filmů.

> Otevírací doba

9:00-16:00

> Kontakt

Kraj: Olomoucký kraj
Město: Litovel
Ulice: Muzeum Litovel, Smyčkova 795

> Komentáře