Regionální muzeum v Litomyšli | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Regionální muzeum v Litomyšli

Foto: Regionální muzeum v Litomyšli

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

5  (1x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

V litomyšlském muzeu je pro děti připraven pestrý interaktivní program. Ve stálé expozici věnované pozoruhodným dějinám Litomyšle si mohou vyzkoušet, jak staří kartografové měřili vzdálenosti, hravou formou si ověřit své znalosti historie či si zahrát hru „Za starého mocnářství“. Velmi oblíbená je převlékárna s kopiemi měšťanských a lidových oděvů z 19. století, v nichž se můžete samozřejmě i vyfotografovat. Maminky s malými ratolestmi velmi rády využívají muzejní hernu. Nepřehlédnutelná je dětská expozice „Račte vstoupit“ s „replikou“ litomyšlského náměstí v dětské velikosti a řadou zábavných prvků. Jde o součást širšího projektu „Litomyšlení“, který nabízí (nejen) dětem zábavu na celém Zámeckém návrší v Litomyšli (https://zamecke-navrsi.cz/detsky_program). V litomyšlském muzeu se nebudou nudit ani dospělí. Za vidění stojí pozůstatky středověké zástavby a řada unikátů, např. mamutí kel nalezený v Litomyšli, katovský meč, iluminovaný graduál literátského sboru ze 16. století, obrovská Müllerova mapu Čech z 18. století, podmalby na skle, „Litomyšlské nebe“ s originálními osobními předměty A. Jiráska, B. Němcové, M. D. Rettigové a dalších osobností nebo staré tisky litomyšlské tiskárny a ruční tisky a štočky Josefa Portmana. Jedinečné jsou také předměty technického charakteru jako nejstarší fotoaparát v České republice, funkční replika Křižíkovy obloukové lampy či motocykl ESO 500. Muzeum dále pořádá krátkodobé výstavy, jejichž aktuální nabídku naleznete na webu muzea. Svoji návštěvu můžete zakončit v příjemné muzejní kavárně.

> Otevírací doba

Út-Pá 9-12, 13-17
So-Ne 9-17
letní prázdniny Út-Ne 9-17

> Kontakt

Kraj: Pardubický kraj
Město: Litomyšl
Ulice: Jiráskova 9
Telefon: 461 615 287
E-mail: [email protected]

> Komentáře