Samhain na zámku Nižbor | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Samhain na zámku Nižbor

> Termín

20.10.2018

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Přijďte strávit příjemné podzimní odpoledne do společnosti Keltů. Již popatnácté na zámku Nižbor, ležícím naproti stradonickému oppidu, které bývalo jedním ze slavných keltských sídel, započne ve 12 hodin 20. 10. 2018 slavnost Samhain. Znamená to nejen konec turistické sezóny v Informačním centru keltské kultury, ale především oslavu keltského Nového roku. Jak se sluší, tak budeme bilancovat „úrodnost“ roku minulého, potkáme se s keltskými předky a jejich tradicemi a bohatým programem se pokusíme zajistit úspěšnost budoucí sezóny. Stejně jako jarní svátek Beltain, i Samhain patřil k významným keltským svátkům, které své stopy zanechaly i v naší kultuře. Keltové věřili, že v tuto tajemnou noc se přeruší hranice mezi světy živých a mrtvých a ti získají na pár hodin své tělo a přijdou se ohřát k malým ohňům, které jim živí zapalovali. Stejně tak jako my dnes na přelomu října a listopadu zapalujeme svíčky, abychom uctili Památku zemřelých, Dušičky. Pro Kelty byl však Samhain ještě něčím víc, byl to počátek nového roku, ale také počátek nejistoty. S přicházející zimou bylo potřeba připravit se na nepřízeň bohů, s čímž se pojily symbolické obětiny a očistné ohně. Byla to však také společenská událost! Akce je součástí Mezinárodního dne archeologie. Již popáté tak archeologové i veřejnost třetí říjnovou sobotu oslavují archeologii a nadšení z objevování. Cílem akce je formou zábavného ponaučení připomenout, že archeologie a historie je všude kolem nás.

> Otevírací doba

12:00 - 20:00

> Kontakt

Kraj: Středočeský kraj
Město: Nižbor
Ulice: zámek

> Komentáře