Dýňový podzim v Botanické zahradě | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Dýňový podzim v Botanické zahradě

> Termín

23.9.2017 - 22.10.2017

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Podzim je nejbarevnější období roku. Příroda má svojí škálu barev, kterou nedokáže namíchat žádný malíř, ale botanická zahrada vám tyto barvy přiblíží na již dvanácté výstavě dýní. Kromě ukázky kultivarového sortimentu tykvovitých rostlin se již tradičně můžete těšit na bohatá aranžmá z dýní. Tykev obecná (Cucurbita pepo), je známa pod českým názvem dýně. Tykev/dýně pochází ze Střední a Jižní Ameriky odkud se dále rozšířila do Asie a v 16. století do Evropy. Tykev patří mezi nejstarší kulturní rostliny vůbec. Dýně se pomalu probojovala do podvědomí lidí po celém světě, a stala se nedílnou součástí nejen jídelníčku, ale plní i funkci podzimních dekorací. O víkendu 21. a 22. října se můžete těšit na oblíbené Dýňové hrátky, kdy si děti budou dýně zdobit a vytvářet z nich drobná strašidýlka, skřítky a zvířátka. Výstava kromě dekorativních aranžmá představí i široký sortiment kultivarů, který zahradě věnovalo Oddělení genetických zdrojů zelenin, léčivých rostlin a speciálních plodin v Olomouci – Holicích. O víkendech bude ve stánku s občerstvením v Ornamentální zahradě v prodeji dýňová polévka. I v nabídce našeho rostlinného bistra Botanická na talíři se v průběhu výstavy objeví dýňové občerstvení. Nejen v chladném počasí jistě potěší i nabídka teplých nápojů z Čajovny U Cesty. Výstava dýní v trojské botanické zahradě vzniká ve spolupráci s Českou zemědělskou univerzitou, Demonstrační a výzkumnou stanicí Troja, Centrem aplikovaného výzkumu zeleniny a speciálních plodin VÚRV v.v.i. a Oddělením genetických zdrojů zelenin, léčivých rostlin a speciálních plodin, Olomouc – Holice.

> Otevírací doba

září 9.00-19.00
říjen 9.00-17.00

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 7
Ulice: Botanická zahrada hl. m. Prahy, Trojská 800/196

> Komentáře