Pražský železniční den a oslavy 25 let železnice v PID | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Pražský železniční den a oslavy 25 let železnice v PID

> Termín

23.9.2017

> Hodnocení

4  (2x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

V sobotu 23. září se v metropoli koná Pražský den železnice spojený s oslavami čtvrtstoletí zapojení železnice do Pražské integrované dopravy. Centrem oslav se stane nádraží Praha-Smíchov. Na pražském smíchovském nádraží se v sobotu 23. září uskuteční slavnostní křest jednotky Elefant v nátěru 25 let železnice v PID. Ve vlaku a před ním bude instalována výstava o histori a budoucnosti Pražské integrované dopravy. Zájemci mohou zhlédnout i klip k výročí 25 let železnice v PID a další krátké filmy. Na nádraží Praha-Smíchov budou v tento víkendový den také vystavena další železniční vozidla, zpřístupněná i pro prohlídku jejich interiérů. Chybět nebude modelová železnice nebo drezína. Kromě propagačních stánků Českých drah a ROPIDu najdete na nádraží i stánky s občerstvením. Za smíchovského nádraží se můžete svézt zvláštními vlaky, historickou tramvají nebo autobusem na prohlídku Výtopny Zlíchov nebo na komentovné prohlídky Odstaveného nádraží Jih či depa Vršovice. V sobotu 23. září je možné také navštívit Království železnic za poloviční vstupné. Jízdy vlaků: parní vlak pojede po trase: Smíchov – Radotín – Krč – (Hlavní nádraží) – Vyšehrad – Smíchov a další jízdy po Pražských spojkách (speciální jízdné na jednu jízdu), InterPanter pojede po trase: Smíchov – Odstavné nádraží Jih (ONJ), kde mohou cestující z vlaku absolvova prohlídku ONJ (jízdné podle tarifu PID a ČD), RegioShark pojede po trase: Smíchov – depo Vršovice, následné prohlídky depa Vršovice (tarif PID a ČD), Motorový vůz M131 pojede do výtopny Zlíchov (jízdy zdarma). Jízdy historickou tramvají: Historickou tramvají se můžete zdarma svézt po trase: Smíchovské nádraží – Anděl – Karlovo náměstí – I.P. Pavlova – Vršovice (Čechovo nebo Kubánské náměstí) Jízdy historickými autobusy: Historický autobus pojede od historické tramvaje, tj. z Čechova náměstí nebo od vršovického nádraží na zastávku Vršovický hřbitov/až do depa (jízdy zdarma) Historický autobus pojede po trase: Smíchovské nádraží – Výtopna Zlíchov – Království železnic – Smíchovské nádraží (jízdy zdarma).

> Otevírací doba

dle programu

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 5 - Smíchov
Ulice: nádraží

> Komentáře