Slavnosti chleba ve Slupi | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Slavnosti chleba ve Slupi

> Termín

02.09.2017

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

V sobotu 2. září 2017 se v areálu Vodního mlýna ve Slupi koná již třináctý ročník Slavností chleba. Návštěvníci se mohou těšit na čerstvě upečený chleba z polní pekárny, výstavu zemědělské techniky, řemeslný jarmark a v neposlední řadě na přehlídku folklorních souborů. Tradičně budou mít návštěvníci možnost prohlédnout si celý mlýn za jednotné zlevněné vstupné 30 Kč. Mlýn bude otevřený od 9.00 do 19.00. U mlýna mohou návštěvníci v průběhu celého dne sledovat experimentální pečení chleba ve vojenské polní pekárně, chleba pak mohou také ochutnat či si jej zakoupit. Na jarmarku, který bude otevřen v 9.00 hodin, budou zastoupena tradiční řemesla, jako je např. výroba staročeského trdla, zdobení perníku, výroba sýrů, keramiky, skleněných šperků či výrobků ze šustí, dřevořezba, paličkování, pletení košíků, drátování, zdobení skla apod. Novoborší skláři opět přijedou předvádět ruční výrobu foukaného lesního skla. Děti budou mít možnost se povozit na dřevěném, ručně poháněném kolotoči. Za budovou mlýna bude po celý den hořet „táborový oheň“, u kterého bude hrát country kapela Lazaři. Předváděcí jízdy historických autobusů ze sbírek Technického muzea v Brně mohou návštěvníci Slavností chleba využít zdarma pro svoji dopravu do Slupi. Ze Znojma budou odjíždět ze stanoviště MHD u železniční stanice, dále zastavují u autobusových zastávek v projížděných obcích. Autobusy budou jezdit podle speciálních jízdních řádů a budou zastavovat v zastávkách pouze na znamení. V rámci těchto předváděcích jízd bude možné navštívit také Areál československého opevnění v Šatově s pěchotním srubem MJ – S3 „Zahrada“. Nad obcí Slup mohou návštěvníci zdarma navštívit „Řopík“ s táborem stráže obrany státu, v centru obce bude k vidění vojenské ležení Klubu vojenské historie.

> Otevírací doba

9:00-19:00

> Kontakt

Kraj: Jihomoravský kraj
Město: Slup
Ulice: Vodní mlýn, Slup 94

> Komentáře