Šťastný Krtek aneb Krtek slaví 60. narozeniny | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Šťastný Krtek aneb Krtek slaví 60. narozeniny

Foto: Zdeněk Miler

> Termín

9.9.2017-3.12.2017

> Hodnocení

4.5  (6x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Víte o tom, že oblíbený Krtek Zdeňka Milera slaví letos již 60. narozeniny? A kde jinde slavit než na Chvalském zámku, který je zasvěcen dětem, rodinám, školám a školkám? Pobaví se děti i dospělí, na všechny při narozeninové výstavě myslíme! Výstava probíhá od 9. 9. do 3. 12. 2017, denně od 9 do 17 hod. ve všech výstavních prostorách zámku. Připravili jsme i mnoho doprovodných akcí a komentované prohlídky pro rodiny s dětmi, školy, školky a dětské kolektivy. Zámecká kočárovna se proměnila na kino, kde promítáme filmy o Krtkovi. Ze sklepení se stala velká interaktivní herna, neboť je věnováno výstavě Zdeněk Miler dětem. Mezi panely ve tvaru otevřené knihy s replikami ilustrací na děti čekají skládačky, puzzle, kostky, skládací raketa nebo bludiště. Za splněné úkoly si děti dávají do katalogu razítka. V 1. patře můžete obdivovat originální ilustrace ze společné knihy Zdeňka Milera a Kateřiny Milerové „Krtek a rybka“ i první příběhy paní Krtečkové, originální ilustrace první samostatné knihy K. Milerové „Krtek na návštěvě“. Kateřina Milerová zde prezentuje ukázky své volné tvorby a představuje i modrého medvěda Baribala, svou původní pohádkovou postavu. Velmi zajímavé jsou také ukázky originálních zachovaných ultrafánů, původního postupu kresleného filmu o Krtkovi ze studia Jiřího Trnky, kombinované s ukázkami z připravované knihy o Zdeňku Milerovi od Pavly Slancové. Emilie Milerová, manželka Zdeňka Milera, zde představí své pohádkové obrázky Prahy i další volnou tvorbu. Jistě vám neunikne ani dokument o Zdeňku Milerovi a rádi se zvěčníte s Krtkem v našem fotokoutku. Nenechte si ujít lákavé doprovodné akce: - 9. 9. od 14 hod. slavnostní zahájení, hosté ilustrátorky Kateřina a Emilie Milerová (dcera a manželka Z. Milera) - 16. 9. od 18 do 21 hod. Tajemná noc na Chvalském zámku – napínavá stezka zámkem s pohádkovými postavami - 17. 9. od 10 do 18 hod. Svatoludmilská pouť na Chvalské tvrzi s bohatým programem - 14. 10. od 10 do 17 hod. Pohádková sobota na zámku s princem Filipem - 15. 10. od 10 do 17 hod. Pohádková neděle na zámku s princeznou Koloběžkou - 11. 11. od 10 do 17 hod. Pohádková sobota na zámku s Meluzínkou - 12. 11. od 10 do 17 hod. Pohádková neděle na zámku se skřítkem Matýskem - 3. 12. od 10 do 17 hod. Pohádková neděle na zámku s vílou Ohnivkou Rezervace, informace na tel. 281 860 130 nebo na e-mailu [email protected] . Zkrátka na této narozeninové výstavě nesmí chybět nikdo, kdo má rád oblíbeného roztomilého českého Krtka!

> Otevírací doba

denně 9:00-17:00

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 9 - Horní Počernice
Ulice: Chvalský zámek, Na Chvalské tvrzi 857
Telefon: 281 860 130
E-mail: [email protected]

> Komentáře