Dny řemesel a setkání kovářů | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Dny řemesel a setkání kovářů

> Termín

29.07.2017-30.07.2017

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

V celém areálu Dřevěného městečka budou probíhat ukázky starých řemesel. K vidění budou staré profese při zpracování a opracovávání dřeva, stavebních a výrobních materiálů - výroba štípaných plotů, dřevěných žebříků, loukoťového kola, násad do různého nářadí, dřevěných sudů, oken a dveří, prácekamenické, košíkářské, klempířské, bednářské, ruční výroba cihel a další. Z muzejních depozitářů budou vystaveny a uvedeny do chodu benzínové stroje a lokomobila. Ve stáncích bude prezentována výroba drobných předmětů, dřevěná a kovová bižuterie, výrobky z včelího vosku, keramické pečivo, perníčky, štípané holubičky aj. Přijede min. 40 mistrů kovářů a kovářekz České Republiky i zahraničí. Přivítáme také členy představenstva a regionální zástupce Společenstva uměleckých kovářů a zámečníků a podkovářů Čech, Moravy a Slezska.Oživením programu bude podkování koní ve fojtském dvoře a výroba podkov. Předváděná řemesla si mohou návštěvníci také sami vyzkoušet, u kovářů si mohou sami ukovat hřebík nebo vypálit logo Dne řemesel do dřevěné destičky. Na programu se jako spolupořadatel podílejí také Lesy ČR,s.p., Lesní správa Rožnov pod Radhoštěm. Spolupráce spočívá ve spolufinancování akce a také v účinkování na programu v neděli formou prezentace lesnictví ve stáncích, na velkém palouku budou probíhat ukázky práce s dravci. Soutěže pro děti i s rodiči – řezání kulatiny, zatloukání hřebíků, stavění vatry, jízda na koníčcích, malování perníčků. Skládání zmenšené dřevěnice, nebo puzzle s historickými obrázky starých dřevěnic na dřevěném pódiu. Vědomostní soutěže s lesnickou tématikouve stáncích Lesů ČR.

> Otevírací doba

9:00-18:00

> Kontakt

Kraj: Zlínský kraj
Město: Rožnov pod Radhoštěm
Ulice: Vlašské muzeum v přírodě, Palackého 147

> Komentáře