Historické slavnosti na hradě Kost | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Historické slavnosti na hradě Kost

> Termín

7.7.2017 - 8.7.2017
12.8.2017 - 13.8.2017

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Opět máte možnost navštívit v prostorách gotického hradu Kost historické slavnosti. Přijeďte do Českého ráje 8.7. až 9.7. a 12.8. až 13.8. 2017, abyste spatřili šermíře a ochutnali středověké recepty. Historické slavnosti vrátí Kost na dva dny do časů gotiky. Těšit se můžete na historicky oživený hrad v podobě rytířů, provazochodců, sokolnických ukázek, dobových tanců a zpěvů a oživené černé kuchyni. Hodovat a veselit se bude v sobotu i v neděli od 9 do 18 hodin. Ať už se na hradě vydáte kamkoliv, všude narazíte na dobovou podívanou. Na hradním parkánu vás přivítá dravá zvěř. Postoupíte-li dál na nádvoří, budete svědky šermířských soubojů. Válečníci vám předvedou, jak se chystají do bitvy a jak vypadala vojenská morálka. Nad vámi se budou procházet provazochodci a hlavy vám zamotají také kejklíři i taneční reje. Chcete-li se podívat, jak se kdysi vařívalo a hodovalo, vyrazte do černé hradní kuchyně. Ochutnávání je tam povoleno a budete-li mít štěstí, nechají vás přiložit ruku k dílu. Pro hudební zážitek se vydejte do hradní kaple, kde bude hrát středověká hudba doprovázená zpěvem pěvkyň ze širokého okolí. V komnatách zase poznáte šlechtický život v dobách renesance. Do hradní mučírny s katem Hermanem Ať už na Kosti probíhají slavnosti nebo ne, do konce října zde můžete potkat kata Hermana, tajemného hradního průvodce. Pokud se s ním dáte do řeči, zavede vás do mučírny, kde si rád zkouší na pocestných účinnost svých mučicích nástrojů. Předvádí také katovské řemeslo a vypráví hradní legendy. Prohlídky hradu kost s katem Hermanem jsou součástí projektu „Otevřte 13. komnatu“. V období letních prázdnin probíhají od pondělí do pátku vždy v 10, 13 a 15 hodin. Po celou turistickou sezónu navíc můžete vidět rytířské turnaje na kolbišti pod hradem.

> Otevírací doba

dle programu

> Kontakt

Kraj: Královéhradecký kraj
Město: Libošovice
Ulice: hrad Kost

> Komentáře