Jezero Matylda | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Jezero Matylda

> Otevřeno

červen, červenec, srpen, září

> Hodnocení

3  (2x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Zejména v letních měsících je oblíbeným odpočinkovým a rekreačním místem vodní nádrž Matylda, nalézající se na severním okraji města Mostu. Jezero leží pod dvěma mosteckými vrchy, Hněvínem a Širákem, poblíž městské části Souš. Vodní nádrž vznikla zatopením bývalého povrchového dolu Vrbenský. Příznivci slunění a koupání naleznou na východních březích nádrže písčitou pláž i travnaté plochy. V lovné sezoně jsou zalesněné západní břehy Matyldy cílem rybářů z širokého okolí. Jezero slouží především k rekreaci, provozování vodních sportů jako je windsurfing nebo vodní lyžování. Nachází se zde také půjčovna vodních skútrú. Areál je vybaven sociálním zařízením, stojí zde stánky s občerstvením a sezónní autokemp je využíván hlavně v době konání motoristických závodů na nedalekém automobilovém okruhu. Roku 2009 zde byla dokončena nová in-line bruslařská dráha. Dráha je dlouhá 4000 metrů, šířka je cca 5 m, jízda je tak možná v obou směrech. Celá dráha má téměř nulové převýšení, proto je oblíbená i mezi méně zkušenými bruslaři. K vodní nádrži vedou tři přístupové cesty: pěšky z jižní strany od mostecké čtvrti Zahražany, autobusem se zastávkou na konečné stanici v Souši nebo autem odbočkou ze silnice Most-Chomutov. Nedaleko jezera se nalézá automobilový okruh.

> Otevírací doba

dle otevírací doby

> Kontakt

Kraj: Ústecký kraj
Město: Most

> Komentáře