Hruboskalské skalní město | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Hruboskalské skalní město

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Mezi hradem Valdštejn a zámkem Hrubá Skála nedaleko Turnova v Českém ráji se nachází oblast zvaná jako Hruboskalské skalní město. Pověstmi opředené skalní město nabízí nevšední zážitky pro horolezce i laiky na více než 400 věžích, jejichž nejvyšší dosahuje až do výše 50 metrů. Hruboskalsko je třetí největší přírodní rezervací v rámci CHKO Český ráj. Hruboskalské pískovce mají mocnost až 120 metrů a vytváří plošinu s nejvyšší nadmořskou výškou 380 metrů, která se směrem do údolí Libuňky rozpadá a vytváří tak typické skalní město. Skalní město Skalák je rozděleno do tří hlavních oblastí: Dračí skály a Zámecká rokle, Kapelník, Maják a Údolíčka. Tyto oblasti jsou propojeny sítí značených turistických cest. Nejznámější z nich je vrcholová cesta zvaná Zlatá stezka Českého ráje. Rokle a soutěsky na okraji vytváří romantická zákoutí. V jedné z nich je upraveno tzv. Adamovo lože. Nejvyššími a nejznámějšími skalními věžemi tohoto skalního města jsou Kapelník a Taktovka, Maják, Dračí zub a Dračí věž. K oblíbeným místům patří skalní vyhlídky a arboretum Bukovina. Mezi nejkrásnější vyhlídky patří hlavně Janova, U Lvíčka, vyhlídka na Kapelu a nejznámější Mariánská s výhledem na Dračí skály a Trosky, které jsou v pozadí. Hned pod Mariánskou vyhlídkou se také nachází symbolický hřbitov horolezců. V tomto skalním městě můžete najít také masiv Čertovy ruky, kde jsou bohatá archeologická naleziště z pravěkého hradiště (osídlení doloženo již 5.000 let př. n. l). Putování po těchto skalách je velmi často doprovázeno návštěvou hradu Valdštejn, zámku Hrubá Skála či Lázní Sedmihorky. Hruboskalské skalní město posloužio jako kulisa při natáčení filmu Jak dostat tatínka do polepšovny - jistě zde poznáte rybník Věžák a skálu Dračí zub.

> Otevírací doba

celoročně dle počasí

> Kontakt

Kraj: Liberecký kraj
Město: Hrubá Skála

> Komentáře