Dětská pouť Jede jede Mašinka a železniční modely a kolejiště v Pečkách | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Dětská pouť Jede jede Mašinka a železniční modely a kolejiště v Pečkách

> Termín

26.5.2017 - 28.5.2017

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Největší výstava železničních modelů a provozních kolejišť v ČR. Dětská pouť s programem pro celou rodinu po celém městě. Historické výletní vlaky po místní lokálce. Největší kulturní akce města Pečky je za dveřmi. Uskuteční se 27. května. U kostela budou k dispozici pouťové atrakce a vodáci opět zaujmou hlavně svoji pirátskou lodí, která bude plout po rybníku Benešák. Po celý den bude jezdit tradiční vláček a spolek modelářů chystá největší výstavu modelů a kolejišť v republice. V sobotu navíc pojedou na trase Pečky – Plaňany historické motorové vozy. Hlavní program se uskuteční na Sokolišti. Od 14 hodin se představí děti z místní mateřinky, pěvecký sbor Kuňky, mateřské centrum Pramínek i bojové umění Taekwondo. Od 17 hodin je připravený hudební program. Vystoupí kapely Roxor, Aleš Brichta a AB Band, Cimbálová muzika Zandar, Alkehol a místní legenda Telegraf. Zdroj: http://kolinsky.denik.cz/kultura_region/vikend-ve-jmenu-velkych-kulturnich-akci-na-kterou-se-vydate-20170519. Ve čtyřech historických továrních halách představí přes 20 provozních kolejišť všech modelových měřítek od nejmenšího po zahradní velikost. Děti si mohou vyzkoušet vyrobit stromeček nebo domeček, vyzkoušet si malování na trička s železniční tématikou, nebo se svést na opravdové nebo zahradní lokomotivě. Na výstavě žel. modelů můžete shlédnout postup stavby modelových kolejišť, parní lokomotivy, elektrické lokomotivy, střídání dne a noci na kolejišti, jezdící autíčka po silnicích na kolejištích, kouřící komíny továren a parních lokomotiv, aj... Ve výstavní hale budou i stánky německých výrobců modelů s připravenými workshopy pro děti i dospělé a výstava ručně zhotovených modelů lokomotiv, vagonů, domečků a silničních vozidel z doby 60. - 90. let. Součástí výstavy je i prodej předmětů, hraček a modelů s železniční tématikou. Na nedalekém nádraží výstava skutečných historických lokomotiv a vagonů. Na místní lokálkové trati se budete moci svést historickými vlaky.

> Otevírací doba

dle programu

> Kontakt

Kraj: Středočeský kraj
Město: Pečky
Ulice: Žerotínova

> Komentáře