Interaktivní zelená stezka Muzea Českého lesa | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Interaktivní zelená stezka Muzea Českého lesa

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Především pro dětské návštěvníky byla vytvořena tzv. zelená stezka. Po celém muzeu jsou u vybraných exponátů či zastavení zelené popisky, které návštěvníky vyzývají, aby se dotýkal, zkoušel, hrál si. Je tak možno jako archeolog ze střepů skládat nádobu. Na dalším zastavení nás čekají znaky měst regionu Tachov v podobě puzzle. Je možno zkusit, jak se našim prapředkům psalo ve škole na břidlicovou tabulku nebo si v zrcadle prohlédnout, jak nám sluší helma hasičů z počátku 20. století. Na dalším stolečku nás čeká výroční muzejní razítko, které si můžeme otisknout na připravený papírek nebo na dopis či do památníčku. V národopisné expozici je možno točit medometem nebo dmýchat kovářským měchem. Když zazvoníme na zvonek z koňského postroje, jeho hlas nám připomene atmosféru starých časů. U malované kolébky můžeme při jejím houpání zpívat dětskou ukolébavku. V oddělení textilu je možno vyzkoušet práci starého ručního mandlu. A proč zelená stezka? Stejně jako na semaforu znamená zelená volno, jízda povolena, tak v muzeu zelená = volno, dotýkání a hraní povoleno.

> Otevírací doba

dle otevírací doby

> Kontakt

Kraj: Plzeňský kraj
Město: Tachov
Ulice: Muzeum Českého lesa, Třída Míru 447

> Komentáře