Slavnostní zahájení turistické sezóny na Osoblažsku | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Slavnostní zahájení turistické sezóny na Osoblažsku

> Termín

08.05.2017

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Po zimním spánku opět vyjedou 8. května historické parní lokomotivy s turistickými vagóny na úzkorozchodnou železnici spojující Třemešnou a Osoblahu něžně přezdívanou „Osoblažka“. Zahájí tak turistickou sezónu na Osoblažsku, které má turistům mnoho co nabídnout! Slavnostní zahájení sezóny započne již tradičně na nádraží Třemešná ve Slezsku v deset hodin dopoledne. Pro návštěvníky bude připraveno vystoupení umělců ze Slezského souboru Heleny Salichové. Tradičním vrcholem před odjezdem vlaku bude symbolické zahájení sezóny. Tento rok bude za hvizdu píšťal parních lokomotiv pokřtěn razicí přístroj na mince, který pořídilo město Krnov v návaznosti na soutěž, která má lákat turisty do regionu na místní rozhledny. Následně se parní vlak v 10:45 vydá na cestu do Osoblahy. Během jízdy vlaku se zároveň turisté dovědí díky ozvučení soupravy parního vlaku mnohé zajímavosti nejen o trati ale také o Mikroregionu Krnovsko. Po příjezdu parního vlaku do Osoblahy v 12:03 započne druhá část programu. Na nádraží budou připraveny stánky s občerstvením, místními produkty a na návštěvníky zde čeká od 12:30 vystoupení Osoblažského ochotnického souboru. Parní vlak se poté vydá na cestu zpět v 15:10 a do Třemešné dorazí v 16:41.

> Otevírací doba

10:00-16:45

> Kontakt

Kraj: Moravskoslezský kraj
Město: Třemešná
Ulice: Nádraží Třemešná

> Komentáře