Zahrada Kinských pod Petřínem | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Zahrada Kinských pod Petřínem

> Fotogalerie

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Zahrada o výměře 22 hektarů leží na jižním a jihovýchodním svahu Petřína, od ostatních petřínských zahrad je oddělena Hladovou zdí, vybudovanou za Karla IV. Zprvu zde byly lesy, ve středověku pak vinice. Ve 30. letech 19. století byla zahrada upravena v anglickém stylu. V zahradě se nachází mj. dřevěný řecko-katolický kostelík sv. Michaela a Letohrádek Kinských s národopisnou expozicí Národního muzea. Zahrada je celoročně volně přístupná. Hlavní vstup: z náměstí Kinských, další vstupy jsou ze Šermířské ulice, z ulice Na Hřebenkách a několika průchody v Hladové zdi ze sousední zahrady Nebozízek. Zahrada v posledních letech prošla rekonstrukcí – došlo k výstavbě nových cest ve stopě původních, historicky daných tras, včetně odvodnění, nového osvětlení a nového mobiliáře parku, dětského hřiště nad jezírkem s vodopádem, které je doplněno o nové herní prvky, nového oplocení ad.

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 5
Ulice: náměstí Kinských

> Komentáře