Tradiční horský karneval – přivítejte jaro v Harrachově s Krakonošem! | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Tradiční horský karneval – přivítejte jaro v Harrachově s Krakonošem!

> Termín

18.3.2017

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Vládce hor přijede do Harrachova s celou svou družinou, včetně hraběte a hraběnky Harrachových, Ančete a Kuby, čertů i tradiční Krakonošovy policie. Návštěvníci se mohou těšit také na exhibici lyžníků, čertovu kovářskou dílnu, hod sekyrou či ukázky tradičních krkonošských řemesel. 71. setkání s Krakonošem, aneb vítání jara v Harrachově Letošní Příjezd Krakonoše by měl být jiný než ty předchozí – mělo by jít o skutečnou „lidovou veselici“ návštěvníků Harrachova a místních tak, jak tomu bylo v začátcích této akce. Krakonoš přijede letos do Harrachova již po 71., aby přivítal jaro a pozdravil, nebo možná i pokáral, „lidskou chásku“. Krakonoše bude doprovázet průvod nejrůznějších masek, od tradičních čertů nebo čarodějnic, klaunů po vodníky až třeba po mimozemšťany. A nečekejte, že v kostýmech jsou hlavně děti. Tradiční skupinky místních dospěláků každoročně řeší přípravu masek už řadu týdnů dopředu. 70. ročník Setkání s Krakonošem začíná v 11 hodin dopoledne, kdy se Krakonošův průvod vydá od sklárny přes celé město až na běžecký stadion pod sjezdovkami, kde je připraven celodenní program. Vstupné je zdarma. A co čeká na návštěvníky dále? Český pohár v hodu sekyrou – zúčastnit se může každý příchozí, soutěž o nejhezčí masku, turnaj pro děti, které si budou moci vyzkoušet střílení z luku, kuše a obléci si zbroj rytíře, Krakonošova losovačka o hodnotné ceny, maloskalští čerti s kovářskou dílnou, pletení velikonočních pomlázek skauty z Jilemnice, návštěva hrabat Harrachových, víly Izeríny a ducha Jizerských hor Muhu, stánkový prodej (trdelníky, dřevěné hračky, sýry, zdravé dobroty z rakytníku, koření, keramika, batikované výrobky, skleněná bižuterie, ručně malované šperky, perníčky – prodej a dílnička pro děti, výrobky z medu a různé druhy jiných dobrot), pouťové atrakce.

> Otevírací doba

11:00 - 16:00

> Kontakt

Kraj: Liberecký kraj
Město: Harrachov

> Komentáře