Vstup zdarma do Nové budovy Národního muzea | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Vstup zdarma do Nové budovy Národního muzea

> Termín

17.11.2016

> Hodnocení

5  (3x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Na státní svátek 17.listopadu se můžete zajít podívat do Nové budovy Národního muzea zdarma. Můžete si tak projít expozici Archa Noemova a výstavu Retro. Přírodovědecká expozice ARCHA NOEMOVA Zoologická expozice Archa Noemova uvede návštěvníky Nové budovy Národního muzea do fascinujícího světa živočichů, kteří obývají nebo obývali naši planetu. Expozice je soustředěna především na obratlovce a v širokém záběru představí rozmanitost jejich druhů a životních forem. Současně si ale všímá i aktuálních otázek ohrožení a ochrany celé světové fauny, na které upozorňuje i samotný název. Návštěvníci se tak i po dobu rekonstrukce Historické budovy Národního muzea mohou setkávat s oblíbenými exponáty. Zblízka si mohou opět prohlédnout například ledního medvěda Alíka z pražské ZOO, losa evropského, který je považovaný za jednoho z prvních losů na našem území po několika stech letech, nebo prase savanové, jež bylo vystaveno na africké výstavě Emila Holuba už v roce 1892. Dočasně jsou k vidění i velmi vzácné exponáty dnes již vyhynulých živočichů. V současné době je vystaven exemplář Velescinka Kapverdského. VÝSTAVA RETRO Na výstavě v Nové budově Národního muzea mohou návštěvnící obdivovat hračky, techniku, vybavení domácnosti, ale především módu z dob minulých. Součástí výstavy je také velká Retroherna, která je věnována především dětem a aktivním návštěvníkům. V jejích částech nazvaných „Kdo si hraje, nezlobí“, „Šaty dělají člověka“, „Zlaté české ručičky“, „Doma je doma“ a „Venku, tam to žije“ čekají rodiny s dětmi nejen zábavné hry, ale i poučení. Děti si vyzkoušejí nejrůznější rodinné aktivity minulosti a rodiče určitě potěší sbírka hraček, které provázely celé jejich dětství, jako je např. postavička Igráčka nebo stavebnice Seva. Výstavu doprovází řada tištěných materiálů, jako jsou pracovní listy pro školy, rodinný průvodce, informační brožura, ale i mobilní průvodce, prostřednictvím kterého se zájemci dozvědí spoustu zajímavostí a příběhů vztahujících se k jednotlivým exponátům. Návštěvníci se rovněž mohou v tzv. „selfie koutku“ vyfotografovat se slavnou filmovou osobností stříbrného plátna a fotografie jim bude jako vzpomínka zaslána na jejich e-mail.

> Otevírací doba

10:00 - 18:00

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 1
Ulice: Nová budova Národního Muzea, Vinohradská 1

> Komentáře