Riegrova naučná stezka | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Riegrova naučná stezka

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

4  (1x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Délka trasy: 5 km Průběh trasy: Semily - Bítouchov - údolí Jizery - Podspálov Popis trasy: Původní naučná stezka státní přírodní rezervace Údolí Jizery byla slavnostně otevřena v říjnu roku 1983. Stezka probíhá souběžně s červeně značenou turistickou Riegrovou stezkou a je průchodná v obou směrech. Tabule umístěné na její trase poskytují návštěvníkům základní seznámení s přírodním bohatstvím a historií rezervace. Dne 9. října 2008 byla slavnostně předána do užívání veřejnosti nová naučná stezka podél Riegrovy stezky mezi Semily a Spálovem. Nová naučná stezka obsahuje celkem 15 zastavení, věnovaných ochraně přírody, fauně a flóře, geologii, turistice a technickým zajímavostem v údolí. Informační panely, obsahující texty v českém a anglickém jazyce jsou doplněny ilustračními obrázky a fotografiemi. Zajímavostí stezky je 77 metrů dlouhá visutá galerie vybudovaná 5,5 metru nad původní hladinou řeky. Další netradiční stavbou je hydroelektrárna ve Spálově. Vodu na turbínu přivádí 1 300 metrů dlouhý tunel, vylámaný ve skále. Pokud se chcete vrátit zpět do Semil jinou cestou, lze vyrazit na modrou turistickou značkou přes Spálov na rozcestí Morava a dále žlutou turistickou značnou po Kamenického stezce do Semily. Cesta vede kolem několika vyhlídek, z nichž je krásný pohled na řeku Jizeru a její údolí.

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Liberecký kraj
Město: Semily

> Komentáře