Naučná stezka Tři iseriny Jizerka | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Naučná stezka Tři iseriny Jizerka

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Naučná stezka Tři iseriny seznamuje s rozmanitostí a bohatstvím přírody Jizerských hor i s historickými pozoruhodnostmi. Začíná u prvního zastavení na jižním okraji Jizerky a končí u vyhlídky do vrchoviště v Národní přírodní rezervaci Rašeliniště Jizerky. Na šesti kilometrech má stezka Tři iseriny dvanáct zastavení, prochází Přírodní rezervací Bukovec, starou zlatokopeckou, sklářskou a dřevorubeckou osadou Jizerka a pokračuje územím Národní přírodní rezervace Rašeliniště Jizerky. Naučná stezka je dlouhá šest kilometrů, a můžete ji projít za dvě až tři hodiny. Dozvíte se, co to je "pralouka", podíváte se do starého čedičového lomu, zhlédnete panorama západní části Krkonoš, na okružní cestě vás překvapí suťová pole. Seznámíte se s historií osídlení nejvýše položené osady v Jizerských horách, můžete zhlédnout expozici o historii a současnosti Jizerských hor umístěnou v Muzeu Jizerských hor ve "Staré škole". Stezka pokračuje na hranice NPR Rašeliniště Jizerky, a když dojdete k mostu, přehlédnete podstatnou část chráněného rašeliniště. Stezkou vás povedou bílé čtverce se šikmým zeleným pruhem, které jsou v místech jednotlivých zastavení označeny i příslušným číslem. Choďte pouze po vyznačených stezkách. Vjezd na kolech je v trase naučné stezky mimo osadu Jizerka zakázán.

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Liberecký kraj
Město: Kořenov - Desná

> Komentáře