Národní den železnice v Chebu | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Národní den železnice v Chebu

> Termín

24.9.2016

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Zářijové oslavy svátku železničářů vyvrcholí letos v sobotu 24. září Národním dnem železnice, který se bude konat v Chebu. V železniční stanici a místním depu se představí historická i nejmodernější vozidla. Nevšedním zážitkem bude také večerní světelná show s historickými lokomotivami. Národní den železnice připravují České dráhy ve spolupráci s městem Cheb a Karlovarským krajem. Atraktivní program bude rozdělený do tří částí, nazvaných Svět historie, Svět změny a Svět zábavy. K vidění bude nejen historická technika, ale i nejmodernějšího vozidla národního dopravce jak pro regionální, tak i dálkovou dopravu, ale přijede i nejmodernější jednotka railjet. Nebudou chybět vozy jako např. Karkulka, Bardotka nebo Kyklop. Na kolejištích a v depu budou k vidění tři desítky vlakových souprav. Program: Svět historie Výstava více jak třiceti historických lokomotiv (např. Štokr, Malý Bejček, Karkulka) a unikátních salonních historických vozů. Nechybí parní jízdy a jízdy zvláštních vlaků do okolí Chebu. Programem vás provede již tradičně Václav Žmolík. Svět změny Svět změny reprezentuje moderní vozový park Českých drah. Na kolejišti ČD rozhodně nemůže chybět ani moderní vysokorychlostní souprava Railjet,nebo lokomotiva řady 380 s unikátním polpem. Svou přítomností vás potěší i zvířecí rodina, konkrétně Inter Panter. Speciální kyvadlovou dopravu pak budou zajišťovat spojené motorové jednotky RegioShark. Svět zábavy Tradičně bohatý doprovodný program pro malé i velké návštěvníky. Závod drezín pro celou rodinu o zajímavé ceny. Pro nejmenší návštěvníky divadelní stan s železničními pohádkami, soutěžemi, atrakcemi, hrami a spoustou dalších aktivit, potkat můžete i maskota Elfíka. Kinematovlak zajistí projekci oblíbených pohádek pro děti po celý den. Těšit se můžete i na Vláček Hráček. Moderátorem Světa zábavy je Ondřej Blaho. Závod drezín Závod drezín startuje v 10:00 a probíhá po celý den do 16:00. Závod je vyhlášen pro dvoučlenné posádky, které mají za úkol na šlapací drezíně překonat co nejrychleji trať dlouhou 50 metrů. Každá posádka absolvuje trať pod odborným dozorem. Vyhlášení a předání cen bude v 16:30 na hlavním pódiu. Účast v závodě je odměněna drobnými dárky a hlavní ceny jsou připraveny pro první tři nejlepší časy dosažené během dne. Více informací přímo na místě. Noční vlaková show Exkluzivní světelná show plná historických lokomotiv se uskuteční v depu kolejových vozidel v Chebu a vy budete při tom! Unikátní světelná přehlídka, která proběhne od 20:00 na Velké točně Světa historie, nabídne 13 historických exponátů v na míru připraveném scénickém osvětlení a v kontextu historických událostí, doprovázejícím představení každého z exponátů. Těšit se můžete na legendární „páry“ jako Papoušek nebo Ušatá, ale i motorové lokomotivy Bardotku, Brejlovce a mnoho dalších.

> Otevírací doba

od 10:00

> Kontakt

Kraj: Karlovarský kraj
Město: Cheb
Ulice: nádraží

> Komentáře