Mezinárodní naučná stezka Lužické a Žitavské hory | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Mezinárodní naučná stezka Lužické a Žitavské hory

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Trasa naučné stezky je vedena východní částí Lužických a Žitavských hor, částečně po linii významné geologické poruchy tzv. lužického zlomu. Na 27 zastávkách seznamuje návštěvníky s přírodovědnými i kulturními zajímavostmi zdejšího kraje. Česko-německou státní hranici stezka překračuje na dvou místech: mezi Hrádkem nad Nisou a Hartau, a mezi Petrovicemi a Lückendorfem. Trasa v úseku mezi zastávkami č. 1 - 11 (14 km) prochází po linii lužického zlomu a je věnována převážně geologickému vývoji oblasti. Trasa se zastávkami č. 11 - 21 (10 km) seznamuje návštěvníky s různými biotopy Žitavských hor, s rostlinami a živočichy, kteří zde žijí. Trasa se zastávkami č. 21 - 24 (7 km) vede na zámek Lemberk a k Bredovskému letohrádku, kde je instalována stálá expozice věnovaná Lužickým horám. Hlavní trasa naučné stezky je doplněna ještě dvěma spojovacími úseky se zastávkami č. 25 - 27. Trasa naučné stezky vede převážně po turistických značených cestách a je v terénu vyznačena symbolem naučné stezky. Prochází územím chráněných krajinných oblastí Lužické a Žitavské hory, proto děkujeme návštěvníkům za ohleduplné chování k přírodnímu prostředí.

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Liberecký kraj
Město: Jablonné v Podještědí

> Komentáře