Naučná stezka Přírodou a dějinami Oseka | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Naučná stezka Přírodou a dějinami Oseka

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Naučná stezka okolím Oseka začíná i končí jižně od železniční stanice Osek,měří cca 10 km a má 11 zastávek.Je zaměřená na zoologii, ekologii, geologii, paleontologii a historii. 1.zastavení - pomník Nelsonské katastrofy: 3.ledna 1934 otřásl dolem Nelson výbuch,při kterém zahynulo 144 horníků. V následujícím roce 5.5.1935 byl obětem odhalen pomník. 2.zastavení - manufaktura: První nejstarší manufaktura v Čechách, založena již roku 1697.Dodnes se dochovaly dvě budovy kolmo k sobě otočené a vodní nádrž,využívaná k provozu manufaktury. 3.zastavení - pokusná plocha ochrany mravenců: Mraveniště,převezená sem teplickými ochránci přírody z rezervace Vršíček u Bíliny,která musela ustoupit důlní výsypce. 4.zastavení - Salesiova výšina: Bizarní skalní bloky v bukovém lese, s otisky sladkovodních mlžů. 5.zastavení - Krušnohorský zlom: Příkrá rulová skalní stěna,součást krušnohorského zlomu,který vznikl v dávných geologických dobách jako důsledek vzájemného pohybu ker zemské kůry. 6.zastavení - štoly po stříbronosném dolování: Do štoly Čertova díra za třicetileté války sedlák Krawatt z Loučné za pomoci svých čeledínů házel mrtvé švédské vojáky,které se jim podařilo zabít. 7.zastavení - Krásná vyhlídka: Daleký rozhled do okolí 8.zastavení - zimoviště netopýrů: Ve skalních dutinách a štolách přezimují netopýři. 9.zastavení - Vrása: Různě velké kamenné vrásy,které jsou dokladem geologického procesu v prvohorách - jedna z nich vyhlášena chráněným přírodním výtvorem. 10.zastavení - Vlčí důl : Rezervace k ochraně staré bučiny,v posledních letech částečně vytěžené. 11.zastavení - hrad Osek - Rýzmburk : Zříceniny rozsáhlého hradu z let 1240 - 1250.

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Ústecký kraj
Město: Osek

> Komentáře