Naučná stezka Růžová | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Naučná stezka Růžová

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Naučná stezka Růžová je obsazena informačními tabulemi a je okružní, proto ji lze absolvovat z kteréhokoliv turistického rozcestí. Začíná za obcí Růžová na křižovatce cest na Kamenickou Stráň a pod Růžovský vrch a o zajímavostech nás budou informovat informační panely. Po žluté turistické značce dojdeme pod dominantu Českého Švýcarska Růžovský vrch. Pokračujeme dále po žluté, cestou se seznámíme s předválečným opevněním 1937-1938 na obranu státní hranice. Poté se napojíme na modrou značku, která nás zavede ke zřícenině Dolského mlýna opuštěného v roce 1945. Prudkým výstupem po žluté, odbočíme na skalní ostrožnu Nad Dolským mlýnem s pohledem do kaňonu Kamenice. Poté přijdeme do do malebné Kamenické Stráně, jež byla pro své architektonické bohatství vyhlášena vesnickou památkovou zónou (tzv. podstávkové domy). Projdeme Novou Vsí, která byla srovnaná se zemí po 2. sv.válce, svého času mívala 46 usedlostí. Cestou od zaniklé osady je možné nalézt několik kamenných studní. Dále vyjdeme vyhlídku na Pastevním vrchu, který se tyčí nad obcí Růžová (výhled na stolové hory v Saském Švýcarsku a na Winterberg s Křídelními stěnami). Do Růžové, našeho východiště, nám odtud zbývá sejít již jen několik stovek metrů.

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Ústecký kraj
Město: Růžová

> Komentáře