Naučná stezka Karlova | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Naučná stezka Karlova

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Na naučné stezce, která začíná naproti hotelu Seifert, pokračuje podél státní silnice na Jelení, kde odbočuje na hraniční přechod do SRN, je osazeno celkem 16 informačních tabulí s lavičkami pro odpočinek. Texty jsou zpracovány v českém a německém jazyce, aby tak mohly sloužit i přeshraničním návštěvníkům. Každá z tabulí je věnována jinému tématu, jako například jehličnatým a listnatým stromům typickým pro naše lesy i krajinu, ptactvu a zvěři obývajícím okolní přírodu i vzácným rostlinám lučních porostů. Putováním po naučné stezce se lze seznámit i s bájemi a pověstmi našeho kraje, zajímavostmi souvisejícími s význačnými prvky okolní krajiny, jako je například řeka Rolava, monumentální skalní útvary nebo geologické složení našich hor. Návštěvník se rovněž dozví něco o hornické historii, historii lyžování či pašování. Texty jsou doplněny také zajímavými fotografiemi. Vzhledem k celkové délce cca 12 km je naučná stezka určena především cyklistické veřejnosti, popřípadě k etapovým návštěvám motoristů. Nově vybudovaná naučná stezka tématicky doplňuje dvě dříve instalované naučné stezky přímo v obci “Hamerskou stezku“ a „Stezku Ruperta Fuchse“ a společně tak poskytují velké množství informací o obci Nové Hamry na trasách přesahujících 20 km.

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Karlovarský kraj
Město: Nové Hamry

> Komentáře