Naučná stezka Kosí potok | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Naučná stezka Kosí potok

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Naučná stezka Kosí potok (Kosový potok) má 13 zastavení, během kterých nás v délce 8 km postupně seznámí s úchvatnou přírodou i historií osídlení hlubokého kaňonovitého údolí, které bylo vyhlášeno přírodním parkem. NS začíná nedaleko silničního mostu u býv. osady Caltov, na silnici Planá - Lestkov. Jako první míjíme v údolí vzácný památný strom - jeřáb muk a po té bezprostředně u řeky již zcela přírodou pohlcené ruiny Českého Mlýna. Po srovnání s fotografiemi na informačním panelu je šokující, jak se během několika desítek let může proměnit místo, kde stával zdejší největší mlýn opuštěný teprve r. 1953. Dále po proudu míjíme ještě ruiny Tomšova a Křínovského mlýna. 4. zastavení nám formou úsměvné pověsti přiblíží původ četných skalisek a balvanů lemujících oba břehy. Z dalších zastavení se pak dovíme více o zdejší flóře, fauně, morfologii toku nebo o historii Kořenovské papírny, která dnes už slouží pouze bydlení. Stezka končí u silničního mostu Na Špirkově pod černošínskými serpentinami.

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Plzeňský kraj
Město: Planá

> Komentáře