Naučná stezka Milíře | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Naučná stezka Milíře

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Naučná stezka „Milíře a vodní mlýny“ je rozdělena do dvou částí. Jedna část se věnuje pálení dřevěného uhlí v lesích na Kamenném vrchu – Niklasbergu a historii obcí Třemešné, Bezděkov, Mlýnské Domky a Nová Ves a druhá část se věnuje Svaté Apoleně a mlýnům, fauně a floře na Bezděkovském potoce. Snahou naučné stezky „Milíře“ je seznámit návštěvníka s uhlířským řemeslem a s trochou historie našich obcí a zaniklé osady Mlýnské Domky. Krása, mohutnost jedlobukového a smrkobukového lesa na Kamenném vrchu a velké množství milířisek na jeho východním svahu určitě přiměje zájemce o uhlířství, aby se sem vraceli pátrat po stopách pálení milířů. Každé roční období je tady nádherné a vždy návštěvníkovi nabízí něco jiného. Trasa naučné stezky, jejíž část pojednává o milířích, začíná v Třemešném, odkud pokračuje po zelené značce na Kamenný vrch a dál do údolí Mlýnského potoka, kde se po silnici stáčí na Novou Ves. Odtud se pak naučná stezka pokračuje lesem na Svatou Apolenu, kde se napojuje na modrou turistickou značku, podél které se vrací zpět do Třemešného. Celková délka trasy je asi 14 km.

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Plzeňský kraj
Město: Milíře

> Komentáře