Naučná stezka Po stopách Jiráskovy Lucerny | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Naučná stezka Po stopách Jiráskovy Lucerny

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Trasa naučné stezky o celkové délce 13,5 km je osazena 10 informačními tabulemi a prochází katastry obcí Osvračín, Hlohová, Krchleby, Horní Kamenice a Staňkov. Stezka začíná na železniční zastávce Osvračín na trati Plzeň-Domažlice, v místě s nejnižší nadmořskou výškou stezky (370 m). Nejvýše položeným bodem na trase je zřícenina hrádku Lacembok (440 m n.m.). V úseku mezi zastávkami číslo 4 až 7 je možné prohlídku naučné stezky přerušit a zkratkou dojít na autobus či vlak do Staňkova. Z vlakového nádraží ve Staňkově (cíl stezky) pak můžete celou trasu dokončit jindy (a to i v opačném směru). Detail [›] - Detail [›] - Podle tradice je hlohovský mlýn Paseka předlohou pro mlýn z Jiráskovy hry Lucerna. Je pravděpodobné, že Jirásek čerpal podněty z různých zdrojů, ale některé skutečnosti zmíněnou tradici podporují. Navštivte naši stezku a dozvíte se o tom víc. Informační tabule Vám poutavou formou sdělí spoustu zajímavostí z různých oborů. Postupně uvidíte krom přírodních krás zámek v Osvračíně, mlýn Paseka, kostel a bývalou tvrz v Hlohové, hrádek Lacembok a vrch Mastník s poutní kapličkou ve Staňkově. Byl vydán drobný informační leták, který je k dispozici v informačních střediscích a několika místech po trase. Stezka je plně v provozu od podzimu roku 2001. Naučná stezka "Po stopách Jiráskovy Lucerny" vznikla v rámci Programu obnovy venkova 2000.

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Plzeňský kraj
Město: Osvračín

> Komentáře