Naučná stezka Řemeslo na řece | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Naučná stezka Řemeslo na řece

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Cyklisticko-turistická naučná stezka seznamuje především s historií mlýnů a hamrů v oblasti mezi Kaplicí a Cetvinami, za hranicí na rakouské straně pak pokračuje směrem na jih až k Freistadtu a dále Pregartenu. Trasa částečně kopíruje tok řeky Malše, v jejímž okolí se dozvíme také něco o přírodě Pomalší. V terénu je vyznačena u nás obvyklým dopravním značením doplněným cedulkami s logem stezky, mlýnským kolem. Ty pak najdeme i v rakouské části. Výchozím bodem je parkoviště v městském parku v Kaplici, cílovým pak na české straně Cetviny a v Rakousku zmíněný Freistadt nebo Pregarten. Česká část je dlouhá 24 km a je na ní umístěno 6 zastavení s informačními panely. Rakouská část je ještě delší, měří 70 km. Na české straně nás stezka postupně vede okolo zaniklého Blábolilova mlýna v Kaplici k Velíškovu mlýnu, dále k Rychnovu nad Malší, kolem poutního místa U Svatého Kamene, zříceniny tvrze Tichá, a konečně k mlýnům a hamrům v Cetvinách. Rakouská část stezky vede od hraničního přechodu Cetviny/Hammern okolo udržovaných zřícenin starých mlýnů a hamrů v údolí říčky Feldaist, na trase je také muzeum Péče o prádlo v Rainbachu, zbytek koněspřežky v sousedství Rainbachu nebo gotický kostel sv. Michala v Grünbachu u Freistadtu.

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Jihočeský kraj
Město: Kaplice

> Komentáře