Dožínky hraběte Chotka na zámku Ostrov Veltrusy | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Dožínky hraběte Chotka na zámku Ostrov Veltrusy

> Termín

13.8.2016

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Tradiční vzdání díků za úrodu, to jsou dožínky – selská slavnost, kterou přijal za své i rod Chotků z Veltrus. Právě hraběcí dožínky si na zámku, jehož součástí byl vždy velký hospodářský statek, připomeneme v sobotu 13. srpna od 10:00 do 17:00. Posekejte a umlaťte si obilí, upečte placku a přeneste se do dob našich předků společně s krojovaným průvodem, který den završí předáním dožínkového věnce. Akce, jako každý rok, proběhne v prostorách kuchyňské zahrady, kde budete moci také ochutnat výrobky z mouky i sladu. Chybět nebudou ani stánky a doprovodný program. Kdo zavítá do zámecké kuchyňské zahrady, kde se akce koná, bude mít možnost zapojit se do dění, díky kterému se seznámí s příběhem obilí od zrna až po chlebovou placku. Mezi jednotlivými stanovišti rozmístěnými v různých zákoutích zahrady nebude chybět sečení obilí, vážení, mletí, ale ani pečení samotné placky. Každý si může vybrat aktivitu dle své libosti. Návštěvníky potěší i další tematické dílny, například aranžování ze sušených květin a obilí, výroba ozdob z vizovického těsta nebo pohybové hry pro děti. U rozličných stánků a občerstvení, kde nebudou chybět ani rodinné pivovary se svojí nabídkou, si pak jistě přijdou na své hlavně dospělí. Atmosféru podpoří dechová hudba v podání orchestru Vranovanka a těšit se můžete na ukázku lidových tanců nebo divadelní představení. Vrcholem programu je krojovaný průvod, který projde mezi návštěvníky až k hraběti a slavnostně mu předá dožínkový věnec. Sláva se musí samozřejmě zapít pivem a zajíst koláči, a kdo bude chtít, může se s námi pustit do víru tance. Za zdmi zahrady to ale nekončí. Jako každou sobotu, i nyní, se budete moci svézt povozem taženým našimi zámeckými koňmi. Zároveň máme otevřené prohlídkový okruh v severozápadním křídle zámku, který vás seznámí s posledními zdejšími majiteli z přelomu 19. a 20. Století, nebo se můžete vydat na cykloprohlídku s průvodcem po paviloncích v zámeckém krajinářském parku.

> Otevírací doba

10:00 - 17:00

> Kontakt

Kraj: Středočeský kraj
Město: Veltrusy
Ulice: zámek

> Komentáře