Pradědova galerie | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Pradědova galerie

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

4.5  (2x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Expozici řezbářské tvorby si můžete prohlédnout v Jiříkově na Bruntálsku. Pradědova galerie u Halouzků je umístěna v areálu daňčí farmy a rozkládá se na rozloze čtyř hektarů. Během prohlídky můžete zhlédnout 250 desítek vyřezaných plastik zvířat a dětských atrakcí. Dominantou celé galerie je socha vládce jesenických hor - děda Praděda, která se tyčí do výše 10,4 m a váží okolo 15 tun. Po ní je také pojmenována galerie. Další chloubu expozice je betlém v životní velikosti, který v současné době čítá 154 soch a váží 20 tun. Nechybí zde ani slon či velbloud v životní velikosti. Betlém byl rovněž vystaven u příležitosti světového kongresu betlémářů v Hradci Králové, kde byl oceněn titulem Největší betlém na světě, vyřezaný v životní velikosti. Třetím unikátem je považován obří dřevěný obraz Děda Praděda a jeho říše, který původně stál v kamenné rozhledně na vrcholku Pradědu. Ta byla i s obrazem zničena. Obraz je vyřezán ze čtyřiadvaceti lipových kmenů, měří 2,2 m x 5,5 m a naleznete ho v jedné ze zastřešených částí expozice.

> Otevírací doba

léto 9:00-18:00
zima 9:00-17:00
včetně všech pondělků a všech svátků, 365 dní v roce

> Kontakt

Kraj: Moravskoslezský kraj
Město: Jiříkov
Ulice: Jiříkov 39
Telefon: 554 295 127

> Komentáře