Skalní město Adršpach | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Skalní město Adršpach

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Adršpašsko-teplické skály jsou největším a nejdivočejším skalním městem Střední Evropy. Po příjezdu do Adršpachu ze strany od Teplic nad Metují je hlavní parkoviště cca 500 m. po pravé straně hned vedle hlavní silnice. Pokud přijedete z druhé strany tzn. od Trutnova, tak musíte nejdříve projet Horním Adršpachem a odtud je vzdálenost k parkovišti cca 3 km. Vzdálenost od parkoviště k samotnému vstupu do skal je cca 300 m. Prohlídku začínáte u jezera, u tzv. bývalé Pískovny, kolem které také vede jeden z okruhů dlouhý 1 km. Hned vedle vstupů do skal se nachází Turistické informační centrum Adršpašské skály, kde získáte potřebné informace. U vstupu do skal dostanete ke vstupence popis okruhu s plánkem trasy. Turistický okruh je veden po zelené značce a je dlouhý cca 4 km. Na prohlídku je třeba si vyhradit min. 2 hodiny. Od pokladny půjdete vpravo a dál po zelené značce. Cestou míjíte mnoho krásných skalních útvarů s nejrůznějšími názvy jako např. Džbán, Homole cukru, kterou je potřeba podepřít klacíky, protože má tvar obráceného kužele. Díky návštěvníkům, kteří Homoli podpírají nám ještě nespadla. :-) Procházíte dál turisticky značenou cestou až se dostanete k místu, ze kterého je vidět nejvyšší skalní útvar v Adršpachu. Skála se jmenuje Milenci a je vysoká 103 m. Turistická trasa pokračuje za mostkem a po cestě se dostanete až ke Gotické bráně, kterou procházíte mezi skalami. Po dřevěných lávkách dojdete až na Sloní náměstí. Odtud se vydáte po zeleně značené turistické cestě až ke Krakonošovu zubu. Hned vedle stojí Čertův most a od něj už je to jen cca 400 m k Malému vodopádu. Od Malého vodopádu začíná turistická trasa, která je značená žlutě. Po ní se tedy dostanete po schodech k Velkému vodopádu a dál, ( pokud vás neodradí schody ) můžete jít ke Skalnímu jezírku a nechat se převézt pramicí na druhý břeh. Jedinou podmínkou je vystoupat nahoru. Převozníci vám plavbu zpříjemní humorným vyprávěním. Po výstupu z lodi se vydáte po žluté značce zpět k pokladně, odkud jste začínali stoupat k jezírku, nebo můžete Vlčí roklí projít do Teplických skal. Tento výlet už je poněkud delší. Pokud se rozhodnete projít Adršpašské skály, jdete z výstupního mola po schodech a na rozcestí po žluté značce vpravo k východu. ( zpět k pokladně u vstupu na jezírko ). Odtud po schodech dolů k Malému vodopádu. Kousek od Malého vodopádu se cesta rozděluje a vy zde máte dvě možnosti. Buď se od „Hlavy lvice“ vydat za mostem vlevo a pokračovat dál tzv. Novou partií, nebo se vrátit stejnou cestou. V Nové partii je sice hodně schodů ( cca 800 ), ale za vaše úsilí budete odměněni nádhernými výhledy na skály. Uvidíte nejvyšší útvar Adršpachu tzv. Milence (103 m.), mezi návštěvníky velmi populární útvary Starostu a Starostovou a mnoho dalších. Celá trasa končí tzv. Myší dírou, kterou projdete k tzv. Ozvěně a odtud zpět k východu.

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Královéhradecký kraj
Město: Aršpach
Ulice: Turistické informační centrum Adršpašské skály, Dolní Adršpach č
Telefon: 491 586 012
E-mail: [email protected]

> Komentáře