Lesní zážitkový areál na Mezní louce | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Lesní zážitkový areál na Mezní louce

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

3.7  (10x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Hřiště (lesní zážitkový areál) na Mezní Louce vznikl v blízkosti největšího skalního mostu Evropy, Pravčické brány, jejíž dřevěný model je jedním z hlavních lákadel areálu. Mimo to je k dispozici dalších sedm herních prvků. Zážitkový areál na Mezní louce, v národním parku České Švýcarsko, byl otevřen v dubnu 2015. Obsahuje celkem sedm herních prvků a najdete tu také dva okruhy naučné Rysí stezky (má ve znaku kresbu hlavy rysa). Okruh A (červený) vede rovinatým terénem a je určen i pro osoby se sníženou schopností pohybu a třeba kočárky. Lesní povrch ale neumožňuje bezpečný pohyb vozíčkářů. Okruh B (modrý) vede terénem členitějším a dobrodružnějším. Hlavní myšlenkou areálu je umožnit návštěvníkům Mezní Louky zábavnou formou se seznámit s problematikou lesa. Zastavení na stezkách jsou určena pro podrobnější interaktivní poznání a prozkoumání různých jevů lesa a jeho obyvatel - zjistíte tak, co zde roste, jaký je život v dutině stromu, co se děje pod kůrou a spoustu dalších zajímavostí. Mezi hlavní atrakce patří dřevěná Pravčická brána. Jedenáct tun těžký model je vyroben z osmi krychlových metrů akátového dřeva. Jeho celková délka přesahuje patnáct metrů, v nejvyšším místě měří 385 centimetrů. Na rozdíl od té skutečné, po ní mohou děti chodit a bude sloužit také jako skluzavka nebo začátek slaňovací dráhy s kladkou. Děti se tak mohou po bráně nejenom projít, ale také po ní lézt jako horolezci, prolézat jejím vnitřkem, klouzat se nebo sjíždět z ní po lanovce. Hřiště doplňuje několik menších herních prvků, od klasických pružinových a lanových houpaček po maketu mraveniště sloužícího zároveň jako pískoviště i lezecká stěna či skluzavku a stromová šplhadla. Mezní Louka - původně lesovna, od roku 1892 lázně změněné na hotel, je významnou křiřovatkou turistických cest a jedním z východisek naučné stezky vedoucí k Pravčické bráně. Při silnici na Hřensko se nachází tzv. Cikánský smrk, mohutný exemplář smrku ztepilého vysoký 30 m a starý kolem 200 let.

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Ústecký kraj
Město: Hřensko
Ulice: Mezní louky

> Komentáře