Přírodní koupací biotop Bohuslavice | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Přírodní koupací biotop Bohuslavice

> Otevřeno

červen, červenec, srpen

> Hodnocení

3.3  (4x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Biotop se nachází v místě bývalého umělého koupaliště v Bohuslavicích u Kyjova, v jihovýchodní části obce. Základem biotopu je vyvážený přírodní systém, který využívá biologické funkce rostlin k přirozenému čištění vody bez přidání chemických a desinfekčních přípravků. Pět kilometrů od středu Kyjova leží vesnička Bohuslavice. Obcí protéká říčka Kyjovka, kolem ní se táhnou louky a nad nimi se zvedají zalesněné svahy Ždánického lesa a Chřibů. Usazené a skryté v kopcích za bohuslavickým kostelem, čeká na návštěvníky nádherné přírodní koupaliště. Lokalita je umístěna v jihozápadní části obce, mimo zastavěnou část, ale přesto jen 500 metrů od centra obce. Bylo vybudováno z předešlého již nefunkčního koupaliště. Jedná se o koupací biotop, tedy koupaliště s přírodním systémem filtrace vody bez chemikálií. Spojuje v sobě funkci okrasných jezírek s možnosti koupání. V areálu strávíte den plný pohody, zábavy a odpočinku. Areál biotopu sestává z koupací vodní plochy o rozměrech 25 x 20 m (hloubka až 2,85 m), dětského brouzdaliště a laguny ve tvaru potoka. Zejména malí návštěvníci koupaliště se dosyta vydovádí na dětské skluzavce, při hraní stolního tenisu a závěsných kuželek. Dále jsou tu k dispozici venkovní sprchy, šatny nebo bufet včetně dřevěné pergoly. Koupaliště sousedící s chráněným územím Bohuslavické stráně.

> Otevírací doba

Červen
pondělí - neděle 10:00 - 21:00
Červenec
pondělí - neděle 09:00 - 21:00
Srpen
pondělí - neděle 09:00 - 20:00

> Kontakt

Kraj: Jihomoravský kraj
Město: Kyjov
Ulice: Bohuslavice

> Komentáře