Přírodní koupací biotop Kotynka | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Přírodní koupací biotop Kotynka

> Otevřeno

červen, červenec, srpen

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Největší český přírodní biotop Kotynka najdete v Dobřanech, asi 10 km od Plzně. Je unikátní biologickým čištěním vody pomocí filtračních lagun s vodními rostlinami a bez chemických úprav. Koupat se zde mohou i alergici. Přírodní koupací biotop Kotynka najdete v Ústavní ulici v Dobřanech. Nachází se v klidové zóně mezi rybníky Horní a Dolní Kotynka. Svým rozsahem a zázemím je největším přírodním veřejným koupacím biotopem v České republice, který slouží k odpočinku a relaxaci, ale také k rekreačnímu a sportovnímu vyžití v letních měsících. Jeho originalita spočívá v biologickém způsobu udržování čisté vody, který je prováděn bez chemické úpravy pomocí filtračních lagun (vodních rostlin zajišťujících čištění vody) a je tedy vhodný pro alergiky, kteří zpravidla chemicky čištěná koupaliště navštěvovat nemohou. Jedná se o koupání v přírodě se standardem zázemí odpovídajícímu koupání v bazénu. V Dobřanech se tedy můžete těšit na čisté koupání bez chloru. V areálu je beachvolejbalové hřiště, ping-pong a pétanque. Pro děti tu je brouzdaliště a velké hřiště. K umývárně, toaletám, převlékárně a půjčovně přibyla budova s teplým a studeným občerstvením. Zapůjčit si zde můžete také slunečník. V areálu jsou zdarma k dispozici venkovní posilovací stroje. Přírodní koupací biotop Kotynka má vylepšenou technologii přírodního čištění vody bez použití jediného gramu chemických látek. Zvětšila a zrychlila se účinnost čerpadel a výměny špinavé vody za čistou v koupacím prostoru. Voda se v Kotynce čistí za pomoci vodních rostlin. Díky tomu se zde bez problémů mohou koupat i alergici.

> Otevírací doba

dle otevírací doby

> Kontakt

Kraj: Plzeňský kraj
Město: Dobřany
Ulice: Ústavní 1269
Telefon: 737 606 980

> Komentáře