Naučná stezka Po hrázích vrbenských rybníků | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Naučná stezka Po hrázích vrbenských rybníků

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Trasa naučné stezky Po hrázích Vrbenských rybníků byla vybudována na území přírodní rezervace Vrbenské rybníky na severozápadním okraji Českých Budějovic v sousedství čtvrti České Vrbné. Vrbenské rybníky - zastavení naučné stezky Stezka prochází částí přírodní rezervace po hrázích zdejších rybníků (Černiš, Domín, Nový Vrbenský rybník, Starý Vrbenský rybník). Je zaměřena na seznámení s faunou a flórou rybničného území, umožňuje pozorování vodního ptactva. Příjemným zážitkem je i procházka po duby zpevněných rybničních hrázích. Stezka je určena pěším návštěvníkům i cyklistům. Přístup na její čtyřkilometrovou trasu je možný od konečné zastávky městské hromadné dopravy v Českém Vrbném (asi 700 m od zastávky směrem na Hlubokou nad Vltavou, pak odbočkou vlevo asi 150 m). Výchozí místo je na hrázi Nového Vrbenského rybníka, cílové na hrázi Starého Vrbenského rybníka. Na trase je umístěno 10 zastavení osazených informačními panely. V terénu je stezka vyznačena zelenobílými ochranářskými "psaníčky".

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Jihočeský kraj
Město: České Budějovice

> Komentáře