Naučná stezka S rytířem na Blaník | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Naučná stezka S rytířem na Blaník

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Naučná stezka začíná na parkovišti na úpatí Velkého Blaníku nad Louňovicemi pod Blaníkem a vede přes vrchol Velkého Blaníku k parkovišti u Kondrace společně s červenou turistickou značkou. Stezka je dlouhá 4 km a na její trase je umístěno celkem 14 naučných zastavení a 17 hravých zastavení pro děti. Na obou koncích stezky, tedy nad obcemi Kondrac a Louňovice pod Blaníkem, je možno parkovat s automobilem i autobusem. Na trase stezky je na vrcholu Velkého Blaníku rozhledna s možností občerstvení, na stezce jsou vybudována odpočinková místa. Stezka obsahuje prudké stoupání před vrcholem Velkého Blaníku. Méně zdatným návštěvníkům proto doporučujeme zvolit poněkud delší trasu po lesní cestě. Ze stejných důvodů není stezka vhodná pro kočárky, s kočárky rovněž doporučujeme použít lesní cestu. Patronem a zároveň průvodcem po celé trase je Blanický rytíř. Seznamuje s přírodou Velkého Blaníku a okolí, s historií jeho osídlení či pověstí o blanických rytířích. K vidění je kopie základního kamene Národního divadla pocházejícího z Blaníku nebo socha rytíře. Součástí stezky je geologická expozice hornin Podblanicka, kde je pod širým nebem vystaveno 21 velkých vzorků hornin.

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Středočeský kraj
Město: Louňovice pod Blaníkem

> Komentáře