Zámek Neplachovice | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Zámek Neplachovice

> Otevřeno

červen, červenec, srpen, září

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

V obci Neplachovice, při silnici z Opavy do Krnova, stojí v její severní části zámek z roku 1834. Zámek byl vystavěn v pozdně empírovém slohu. Jedná se o jednopatrovou obdélníkovitou budovu se sedlovou střechou. V průčelí je balkón podpíraný čtyřmi toskánskými sloupy. Z druhé strany je terasa s dvouramenným schodištěm. V parku barokní plastiky. V obci Neplachovice stávala původně tvrz, snad ze 14. století. Avšak první zmínka v písemnostech je o ní až v roce 1490. Pravděpodobně v 17. stol., kdy statek vlastnili Lichnovští z Voštic byla tvrz přestavěna na zámek. Tento zámek je v literatuře označován jako starý a koncem 18. století jej zničili pruští vojáci. Dnes nelze ani s jistotou říci, kde stával. Počátkem 19. stol. vlastnila Neplachovice Marie Elgerová z Eichbergu a ta nechala v letech 1833 – 1834 postavit dnešní – nový zámek.Jeho posledními majiteli byli Pillersdorfové a to až do roku 1945. Dnes v zámku sídlí pobočka Zemského archivu v Opavě. Zámecké sbírky dokládají historii zámku, historii včelařství, regeneraci zámeckého parku v roce 2012, sochařské umění Libora Hřivnáče, restaurování soch a váz ze zámeckého parku, budoucnost zámku, dále lze navštívit stálou výstava fotografií Romana Dehnera z Neplachovic, výstavu panenek v háčkovaných oblečcích a výstavu výtvarných prací žáků základní školy. Návštěvníky čeká na vás příjemné posezení v zámecké kavárně nebo parku. Zámek je dostupný: na kole po cyklotrase 55 Slezská magistrála, kde v obci Holasovice, odbočíte na trasu č. 6164 Holasovice – Svobodné Heřmanice, vlakem do stanice Holasovice, poté přes hlavní cestu směrem do zámku, autem od Opavy po komunikaci I/57 odbočka třetí po levé straně do obce k nákupnímu středisku, pak vpravo před základní školou k zámku, kde je k dispozici malé parkoviště, autem od Krnova po komunikaci I/57 odbočka u nákupního střediska vpravo, dále pak jako výše. Při konání větších akcí na zámku doporučujeme ponechat automobily na parkovišti u nákupního střediska nebo základní školy.

> Otevírací doba

Červen - Září
pondělí - pátek zavřeno
sobota - neděle 10:00 - 16:00

> Kontakt

Kraj: Moravskoslezský kraj
Město: Neplachovice
Ulice: Zámecká 81
Telefon: 553 662 221

> Komentáře