Arboretum Nový Dvůr | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Arboretum Nový Dvůr

> Fotogalerie

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

5  (2x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

V Arboretu v Novém Dvoře může návštěvník zhlédnout bohatou dendrologickou sbírku Dřeviny pěti světadílů. Roste zde na 7 000 druhů rostlin, dřevin a bylin, jejich variet, kultivarů a zahradních odrůd. Můžete zde vidět rostliny vřesovišť, rašelinišť, písečných dun pobřeží Baltu, himálajské rostliny, sbírky dřevin z Číny, Dálného východu a Japonska a rozsáhlé sbírky dřevin a bylin z východního a západního pobřeží a středozápadu severní Ameriky. Arboretum proslavila velká sbírka rodu Rhododendron, která patří k nejbohatším sbírkám v ČR. V expozici se nacházejí zástupci obřích "mamutích stromů" sekvojí, borovice osinaté z Arizony, přesahující ve své domovině stáří 4000 let i vývojově prastarého, posvátného a léčivého jinanu, pamětníka dinosaurů. RECENZE OD MAMINKY LUCKY Prvomájové slunečné počasí nás zlákalo k výletu mezi rozkvetlé stromy a vonící květiny..:-* Arboretum Nový Dvůr je místo, které naše přání splnilo a ještě v mnohém předčilo! Arboretum se nachází kousek od Opavy a strávit zde celý den není nemožné, neboť se dendrologická expozice rozkládá na ploše 23 ha! Děti byly naprosto nadšené, protože v tak velkém “parku” ještě nebyly a měly stále co zkoumat.:-) Areál je protkán nejrůznějšími cestičkami, chodníčky a co chvíli si můžete sednout na lavičku v přírodním zákoutí, kterých je v arboretu spousta.:-) Počet druhů rostlin bychom asi ani netipli, je jich zde téměř 7000! Procházka pro starší děti je také poučná, expozice je rozčleněna do celků nazývající se “Dřeviny pěti světadílů”. Během procházky vidíte jalovce, cypříšky, borovice, rhododendrony a každého určitě zaujmou “mamutí stromy” sekvoje. V arboretu se nachází i vzácný exemplář nejstarší rostliny světa. Milým překvapením je pro děti minizoo, která umožňuje návštěvu výběhu s kozami a pávy, nechybí ani oslík či morčata.:-) V arboretu najdeme občerstvení, houpačku, skluzavku a pískoviště. Velmi nás zaujal také hmyzí dům poskytující domov včelkám či broučkům.:-) Součástí je i skleníkový areál s expozicí subtropických a tropických rostlin. V Arboretu Nový Dvůr jsme určitě nebyli naposledy a brzy se zde zase vrátíme!:-)

> Otevírací doba

Říjen - březen: po–ne 8-16 hod.
Duben - září: po–ne 8-18 hod.

> Kontakt

Kraj: Moravskoslezský kraj
Město: Stěbořice
Ulice: Nový Dvůr 9
Telefon: 553 661 031
E-mail: [email protected]

> Komentáře