103. Primátorky Skupiny ČEZ | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

103. Primátorky Skupiny ČEZ

> Termín

3.6.2016 - 5.6.2016

> Hodnocení

5  (3x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Pod záštitou primátora hlavního města Prahy probíhá tradiční veslařský závod Pražské primátorky, datující svou nejstarší historii již do roku 1910. Jedná se o tradiční český veslařský závod, konaný v Praze na řece Vltavě, v prostoru pod Vyšehradem. Lodě startují u Veslařského ostrova, cíl je mezi Železničním a Palackého mostem. Trať vede po proudu řeky Vltavy s obvyklým cílem u Rašínova nábřeží. Naprostým unikátem této trati je drobná zatáčka, kterou lodě musí projet okolo Vyšehradské skály vystupující do Vltavy. Primátorky a Praha znamenají jednoduše nerozlučné spojení, kdy nejslavnější veslařský závod v České republice mění ve sportovní kolbiště část Vltavy v nejkrásnějším a největším městě u nás. Nejprestižnější disciplínou je soutěž osmiveslic mužů, oblíbené jsou i závody na skifu, kterého se pravidelně zúčastňují přední čeští veslaři, medailisté z Olympijských her. Doprovodný program zahrnuje prohlídky technického zázemí vodárny v Praze-Podolí, poměření sil s veslařskými profesionály nebo nedělní brunch na smíchovské pláži. Zatímco hladina Vltavy se v centru Prahy změní v závodní dráhu, atmosféra na jejích březích si v ničem nezadá s tou, která panuje na nejslavnějším veslařském závodu, v němž se každoročně utkávají posádky britských univerzit z Cambridge a Oxfordu. Primátorkám už dávno nepatří jen neděle, od pátku se závodů pojede hned několik - od stále populárnějších Univerzitních osem až po ženské a veteránské osmy, Jarní skulérský závod Rössslera-Ořovského nebo závody na skifu. Neděle pak bude ve znamení velkolepého finále závodu mužské osmiveslice o putovní Primátorský štít. A protože Primátorky lze bez nadsázky označit za veslařský svátek, nebude chybět ani doprovodný program. Nenechte si proto ujít jedinečnou sportovní událost, které s nadšením přihlíželo a přihlíží už několik generací.

> Otevírací doba

dle programu

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 2
Ulice: Rašínovo nábřeží

> Komentáře