Naučná stezka Frenštát pod Radhoštěm | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Naučná stezka Frenštát pod Radhoštěm

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Trasa naučné stezky prochází severozápadním okrajem města Frenštát pod Radhoštěm. Začíná v Parku Osvobození, pak vede přes Školskou čtvrť, kolem hotelu Bartoš a tenisových kurtů dolů k říčce Lubině. Dále pokračuje podél Lubiny až k jejímu soutoku s Lomnou. Poslední tabule je za mostem přes Lomnou pod jízdárnou Na nivách. Stezka má celkem 9 zastavení a je dlouhá 1,7 km. První dvě zastavení jsou v Parku Osvobození. Je to největší frenštátský park, který vznikl na místě starého hřbitova a stal se oázou nejen pro obyvatele a návštěvníky Frenštátu, ale i pro množství živočichů, především ptáků. Parku dominují aleje starých lip, ale je zde i mnoho zajímavých nově vysazených stromů. Listnáče i jehličnany, často exotického původu, přibližuje informační tabule druhého zastavení. Naučná stezka dále vede ke stanoviště kontejnerů nacházejícím se na sídlišti. Zde se návštěvníci mohou dozvědět více o třídění odpadů. Čtvrté zastavení je na křižovatce před hotelem Bartoš, kde je otevřené prostranství s výhledem na okolní hory. Zastavení se zabývá geomorfologií Frenštátska. Stopy zvířat jsou námětem pátého zastavení nacházejícího se u toku Lubiny. Na dalším zastavení se návštěvníci seznámí se stručným vývojem lesa a s původními porosty. Obrázky na tabuli pak ukazují původní listnaté stromy. Naučná stezka pokračuje dále podél toku Lubiny a před přechodem přes hlavní silnici na Příbor je umístěn informační panel s tématikou ptáků. Návštěvníci se zde seznámí s ptáky, kteří žijí poblíž lidských sídel, ve městech a jejich okolí. Naučná stezka vede dále kolem areálu nového frenštátského aquaparku a pokračuje až k soutoku Lubiny s Lomnou. Kousek od soutoku je osmé zastavení, které návštěvníkům přiblíží život kolem toků, zvířata a rostliny vázané na tekoucí vodu. Obě říčky jsou ale už nad soutokem regulované a na uměle vytvořených březích se uchytilo mnoho různých nepůvodních rostlin. Po mostě pro pěší přechází naučná stezka přes Lomnou. Na druhé straně říčky je poslední zastavení naučné stezky. Seznamuje návštěvníky s vývojem luk a s problémem posledních let – invazními rostlinami.

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Moravskoslezský kraj
Město: Frenštát pod Radhoštěm
Telefon: 556 833 111, 556 836 916
E-mail: [email protected]

> Komentáře