Naučná stezka Jahodná | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Naučná stezka Jahodná

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

3.5  (2x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Naučná stezka Jahodná vznikla v roce 1976 v příměstském lese v Třinci. Naučná stezka Jahodná podává zajímavé informace o problematice ochrany přírody, o přírodním bohatství této oblasti i stavu životního prostředí Třinecka. Slouží také ke zpříjemnění volného času, k procházkám i odpočinku v přírodě, kdy lesní komplex Jahodná patřil již v minulosti k turisticky atraktivním oblastem města Třince. V současné době je naučná stezka Jahodná dlouhá 4 km a svými 12 tématickými zastaveními tak podává výklad o obecné problematice přírody jako součásti životního prostředí člověka. Každé zastavení je věnováno jinému tématu – bohaté fauně a flóře oblasti Jahodné, která je mimo jiné zastoupena i ohroženými druhy našich orchidejí – vstavačů, vývoji luk a lučních společenstev, významu lesa jako biotopu mnoha druhů živočichů. Dále je zde zmíněna historie těžby vápence a chudých sideritických železných rud, které byly spolu s dřevěným uhlím z místních lesů hlavními surovinami pro výrobu železa. Na téma hutní výroby navazuje tabule věnovaná informacím o stavu životního prostředí v průmyslové oblasti Třinecka, včetně zdrojů znečištění a emisního zatížení. Poutavý text je doplněn obrázky.

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Moravskoslezský kraj
Město: Třinec
Telefon: 556 833 111
E-mail: [email protected]

> Komentáře